Suora

  • Rytmisen MM, joukkueiden välinefinaalit
  • Tanssin Grand Slam, lattarit
  • Painin MM, vapaapaini
  • Rytmisen MM, joukkueiden 5 pallon sekä 3 vanteen/2 keilojen loppukilpailut
  • Painin MM: Vapaapaini

Tuleeko Ranskan supertähdestä lajilegenda perjantaina?

Tästä 22-vuotiaasta judokasta on tulossa lajilegenda, mikäli ja kun hän todennäköisesti voittaa raskaan sarjan olympiakullan perjantaina.

urheilu
Teddy Riner
EPA

Massiivinen - 204-senttinen ja 131-kiloinen - raskaan sarjan judoka Teddy Riner aikoo kirkastaa Pekingin olympiapronssin perjantaina kullaksi Lontoon kisatatamilla.

Kotimaassaan suunnatonta suosiota nauttivalta viisinkertaiselta maailmanmestarilta puuttuu kokoelmastaan enää olympiakulta.

Ylivilkas pojannaskali oli pienenä kova pideltävä äidille, joka katsoi nuoruusvuosina, että judo voisi olla juuri sopiva laji energiselle veijarille.

Teddy Riner on yksi Ranskan suosituimmista urheilijoista. Hän on menestynyt, mutta hänen iloinen ja sosiaalinen persoona ei jätä ketään kylmäksi.

L'Equipen toimittaja Olivier Bienfait

Riner harrasti nuorena monia urheilulajeja kuten jalkapalloa, tennistä, koripalloa, uintia mutta 13-vuotiaana voiton muista vei selkeästi judo.

17-vuotiaana Riner alkoi kääntää kansainvälisessä judossa vastustajia selälleen sillä tahdilla, että ranskalaista saattoi kutsua hyvällä syyllä superlupaukseksi.

Vuotta myöhemmin Riner otti MM-tittelin itselleen kaikkien aikojen nuorimpana judoka - ja vieläpä raskaassa sarjassa.

Riner on yli 100 kilon sarjaan melkoinen järkäle. Hän on isokoinen, fyysinen, tekninen, taktillisesti hyvä ottelija nuoresta iästä huolimattaan ja kaiken kukkuraksi hän liikkuu vastustajien mielestä liian nopeasti ja sähäkästi raskaaseen sarjaan.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat