1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Ketomaa mennyt selvästi eteenpäin

Yksityistallissa WRC-Fordia ajava Jari Ketomaa oli tyytyväinen menoonsa torstaina MM-rallin avauspäivänä.

Jari Ketomaa oli torstaina aurinkoisella päällä Kuva: Lehtikuva

Suomen MM-rallin avauspäivän jälkeen Mikko Hirvosen ja Jari-Matti Latvalan jälkeen kolmanneksi parhaana suomalaisena on yksityistallin WRC-Fordilla ajava Jari Ketomaa.

Ketomaa on kolmen erikoiskokeen jälkeen kymmenentenä reilun puolen minuutin päässä kisaa johtavasta Citroënin Sebastien Loebista.

- Auto, rengas, tiimi ja kuski ovat kaikki kehittyneet selvästi Uuden-Seelannin rallista. Suomen rallia edeltäneet onnistuneet testit näkyvät kaikilla osa-alueilla - eteenpäin on menty selvästi, Jari Ketomaa kiteytti avauspäivän jälkeen.

- Tulemme, mitä pääsemme. Näillä eväillä ei parempaan pysty ilman, että ottaa kohtuuttomia riskejä. Nyt ajo oli kaikin puolin tasaisen varmaa ja olo on luottavainen. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin tavoitteena sekä ehjä ralli, että nousu tulosluettelossa, totesi Ketomaa.

Myös tulokset kertovat tasaisuudesta, sillä Ketomaa on ollut yhdessä kartturinsa Mika Stenbergin kanssa kymmenes sekä eilisessä aika-ajossa että kaikilla torstain kolmella erikoiskokeella. Vauhtiero kisan nopeimpaan kuljettajaan Loebiin on hieman alle sekunti kilometrillä.