Suora

  • Elävä arkisto esittää

Nyt puhuu Kiinan sensaatiouimari: Miten minua voidaan verrata Lochteen?

Shiwen Yen mukaan yhdysvaltalaisvalmentaja John Leonard ei ole ammattilainen. Kiinalainen ei voi uskoa häneen kohdistunutta kohua.

urheilu
Shiwen Ye
Shiwen Ye.Lehtikuva

Lontoon olympiakisoissa koko maailman tietoisuuteen noussut kiinalaisuimari Shiwen Ye on kommentoinut hänen ympärillään pyörineitä dopinghuhuja. Koko jupakan suurisuuna on toiminut yhdysvaltalaisvalmentaja John Leonard.

Leonard väitti Yen maailmanennätyssuoritusta 400 metrin sekauinnissa mahdottomaksi kiinalaisen uitua päätösosuuden nopeammin kuin miesten olympiavoittaja Ryan Lochte.

Vapaauinti on sekauinnin lempiosuuteni, mutta ei minua silti voida verrata vapaauinnin mieshuippuihin.

Shiwen Ye

- Se valmentaja (Leonard) ei ole ammattilainen. Jos ulkomaalainen uimari yltää tällaiseen saavutukseen, sitä voidaan sanoa ihmeeksi. Se ei kuitenkaan vaikuta minuun millään tavalla, 16-vuotias Ye kommentoi.

- Mitun minua voidaan verrata Lochteen? Hänen tulos 400 metrillä oli yli 20 sekuntia omaani parempi ja hän ui kisan lopun täysin rennosti, kiinalainen jatkoi.

- Tein parhaani takaa-ajossani. Vapaauinti on sekauinnin lempiosuuteni, mutta ei minua silti voida verrata vapaauinnin mieshuippuihin.

400 metrin sekauinnin lisäksi Ye on juhlinut Lontoossa 200 metrin sekauinnissa. Hän on läpäissyt kaikki dopingtestit olympiakisoissa.

Lähteet: Reuters

Suosittelemme

Tuoreimmat