Suora

  • Monikieliset perheet
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Molemmat suomalaiset jatkoon kouluratsastuksessa

Sekä Mikaela Lindh että Emma Kanerva jatkavat Grand Prix Special –luokkaan kouluratsastuksessa.

urheilu
Mikaela Lindh tervehtii yleisöä.
Mikaela Lindh.Lehtikuva

Kaksipäiväinen GP-luokka saatiin päätökseen perjantaina, ja samalla ratkesi se, että molemmat olympiakisojen ensikertalaiset jatkavat urakkaansa olympialaisissa.

Lindh ja hevonen Mas Guapo olivat sijalla 26, Kanerva ja ratsu Spirit olivat sijalla 29 kun 32 parasta ratsukkoa eteni jatkoon.

Jatkoon pääsi seitsemän kolmen hengen joukkuetta ja 11 parasta yksittäistä ratsastajaa. GP Special -luokka ratsastetaan tiistaina. Henkilökohtaisista mitaleista etenee kamppailemaan torstain GP vapaaohjelmaan eli küriin 18 parasta ratsukkoa, korkeintaan kolme maata kohti. Joukkuekilpailussa ratkaisee GP:n ja GP Specialin yhteistulos.

Iso-Britannia iskussa

Kisan parhaan tuloksen ratsasti Charlotte Dujardin hevosella Valegro. Kotiyleisön edessä ratsastaja ylsi kovaan tulokseen 83,663 % ja kirjautti samalla uuden olympiaennätyksen. Myös Adeline Cornelissen ja Helen Langehanenberg saivat yli 80 prosentin tuloksen.

Yksi ennätyksiä rikkonut ratsastaja, Hollannin Edward Gal ratsasti myös hyvin. Etenkin kun hän on tehnyt hevosensa Undercoverin kanssa yhteistyötä hyvin lyhyen ajan, vasta puoli vuotta. Edellinen ratsu, ennätyksiä Galin kanssa rikkonut Totilas myytiin Saksaan ja mies on joutunut etsimään itselleen uuden kilpakumppanin.

Yhteistyö näyttää toimivan, ja Hollanti jahtaa kiivaasti myös joukkuemitalia. Maa on nyt kolmantena, johdossa on Iso-Britannia, perässään seitsemän kultaa putkeen vienyt Saksa.

- Toivottavasti saamme mitalin. En vain vielä tiedä minkä värisen, Gal sanoi kisan jälkeen.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat