Naisten kymppitonni Dibaban suurta juhlaa

Etiopian Tirunesh Dibaba puolusti ylivoimaisella tavalla naisten 10000 metrin olympiakultaansa Lontoossa.

urheilu
Tirunesh Dibaba
Naisten 10 000 metrin juoksun loppukilpailun ratkaisuhetket.

Naisten kymppitonnille otti osaa 22 juoksijaa, joista kahdeksan oli eurooppalaista. Japanin kolmikko piti alussa vauhtia yllä. Vartin matkan jälkeen kenialaisjuoksijat ottivat kärkisijat, ja vauhti kasvoi Kipyegon tahdittamana.

Alkumatkan vauhti lupaili 31 minuutin aikaa voittajalle. Puolimatka meni ajassa 15.32.

Etiopian kolmekymppinen Werknesh Kidane teki keulilla myös töitä. Pääjoukossa oli mukana 12 juoksijaa parinkymmenen minuutin juoksun jälkeen.

Seitsemän kilometrin kohdalla Kidane nosti vauhtia siten, että ensin kuusi naista ja myöhemmin vain neljä pystyi vastaamaan nykäisyyn. Mitaleista tuli Etiopian ja Kenian välinen jäsenten selvittely.

Työmyyrä Kidane väsähti lopussa. Dibaba kiristi vauhtiaan 500 metriä ennen loppua ja pitkä kiri puri voittoajalla 30.20,75. Kenialaiset Sally Jepskosgei Kipyego ja Vivian Jepkemoi Cheruiyot katselivat etiopialaisen kantapäitä, mutta saivat vaivanpalkkioksi hopean ja pronssin.

Dibaballe olympiavoitto oli jo kolmas. Hän puolusti ensimmäisenä naisena olympiavoittoaan 10000 metrillä. Viimeinen kilometri paineltiin häkellyttävässä ajassa 2.45.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat