Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Ruumis matkalaukussa

Kahdeksas kisapäivä: Mitali antaa yhä odotuttaa

Yksi odotetuimmista lauantain suomalaisista oli Satu Mäkelä-Nummelan trap-kisa. Pekingin kultamitalisti ei yltänyt finaaliin asti, ja parhaan valon pilkahduksen toivatkin purjehtijat.

urheilu
Silja Lehtinen
Silja Lehtisen venekunta.Lehtikuva

Yleisurheilussa nähtiin lauantaina kaksi suomalaisurheilijaa. Minna Nikkasen seiväskisa ei kuitenkaan tuonut paikkaa loppukilpailuun. 410 meni ensimmäisellä yli, korkeuden 425 Nikkanen selvitti toisellaan, mutta 440 oli jo liikaa.

Sandra Eriksson oli mukana 3000 metrin estejuoksussa, mutta ennätykset ja jatkopaikat jäivät haaveeksi. Eriksson oli ensimmäisen 1 000 metrin jälkeen SE-vauhdissa. Hän nousi viimeisten joukosta kahdeksanneksi, mutta kärkikahinoihin tai aikavertailuun suomalaisella ei lopulta ollut mahdollisuutta ajalla 9.50,71.

Satu Mäkelä-Nummela putosi varsin täpärästi finaalista Lontoon olympiakisojen trap-kilpailussa. Seitsemänneksi sijoittuneen Mäkelä-Nummelan kohtalo ratkesi vasta uusinnassa. Siinä espanjalainen Fatima Galvez vei niukasti paikan finaaliin.

Sama karsiutumiskohtalo oli myös Marjo Yli-Kiikalla. Yli-Kiikka ampui pienoiskiväärin 3x20 laukauksen kilpailussa, mutta jäi siis finaalin ulkopuolelle ja oli sijalla 23 tuloksella 578.

Weymouthin vesillä jatkoivat purjehtijat urakkaansa. *Mattias Lindforsin *kisa laser radial -luokassa päättyi kokonaiskilpailun sijalle 33. Hän ei siis selviytynyt loppukilpailuun.

Tuuli Petäjä sen sijaan purjehtii tiukasti mitalin tuntumassa RS:x-purjelautaluokassa. Hänen sijoituksensa lauantaina olivat kahdeksan ja kaksi. Kisasta on purjehdittu 8/10 lähtöä.

Silja Lehtisen kipparoima Suomen match race- venekunta otti perussarjan päätökamppailussa voiton ja sinetöi puolivälieräpaikan. Lehtisen, Silja Kanervan ja Mikaela Wulffin venekunta sijoittui alkusarjassa viidenneksi ja saa puolivälierissä vastaansa tutun USA:n. Voitokkaassa MM-finaalissa kaatui juuri Yhdysvallat.

Sari Multalan mahdollisuudet mitaliin ovat jo menneet, sillä matkaa pronssiinkin on liikaa. Multala lähtee viimeisiin mitalilähtöihin sijalta seitsemän laser radial -luokassa.

Lauantaina suomalaisista oli tositoimissa myös painonnostaja** Miika Antti-Roiko.** Hänen suorituksensa 94-kiloisten sarjassa oli pettymys, sillä Antti-Roiko jäi 320 tuloksellaan 21 kiloa ennätyksestään. Tempauksessa nousi kolmannella yrittämällä 140 kiloa, ja työnnössä 180 kiloa toisella.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat