Suora

  • Elävä arkisto esittää

Murraylle uran suurin voitto - Federerille ei vieläkään kaksinpelin olympiakultaa

Andy Murray voitti tenniksen olympiakultaa. Murray kukisti loppuottelussa Roger Federerin Wimbledonin keskuskentällä murskaavasti 6-2, 6-1, 6-4.

urheilu
Andy Murray miesten kaksinpelin finaalissa Lontoon olympialaisissa.
Murray vei tenniskultaa suoraan kolmessa erässä.

Andy Murray otti uransa suurimman voiton, kun skotti valloitti tenniksen olympiakultaa Wimbledonin keskuskentällä. Murray ei ole voittanut yhtään Grand Slam -turnausta, mutta nyt hän on olympiavoittaja.

Murraylla on mahdollisuus ottaa toinenkin olympiakulta, kun hän kohtaa myöhemmin sunnuntaina sekanelinpelin finaalissa Laura Robsonin kanssa Valko-Venäjän Victoria Azarenkan ja Max Mirnyin.

Roger Federer on voittanut urallaan kaiken mahdollisen paitsi kaksinpelin olympiakultaa. Sitä ei tullut nytkään, vaikka turnaus pelattiin Wimbledonissa, jossa sveitsilänen on voittanut seitsemän Grand Slam -turnausta. Neljä viikkoa aiemmin samat pelaajat kohtasivast samalla kentällä Wimbledonin loppuottelussa. Silloin Federer voitti uransa 17:nnen Grand Slam -turnauksen.

Jarkko Niemisen turnauksen toisella kierroksella voittanut Murray oli aivan omaa luokkaansa loppuottelussa. Federer ei jostain syystä tuntunut pääsevän lainkaan kamppailuun mukaan. Murrayn peli kulki vahvasti, kuten se kulki koko olympiaturnauksen ajan. Federer puolestaan teki aivan liikaa helppoja virheitä eikä myöskään pystynyt käyttämään murtopallojaan kahdessa ensimmäisessä erässä.

Murray voitti avauserän kahdella syötönmurrolla 6-2. Federer näytti vaisulta ja skotti jatkoi hallintaansa toisessa erässä. Hän vei sen peräti 6-1, numeroin joita ei ole totuttu näkemään Federeriä vastaan Wimbledonin kentillä. Kolmannessa erässä lähes sama tahti jatkui. Murray vei erän 6-4 ja päätti ottelun läpisyöttään.

Pronssiottelussa Juan Martin del Potro voitti Novak Djokovicin 7-5, 6-4.

Suosittelemme

Tuoreimmat