Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Ruumis matkalaukussa

Baskilta ja Lehtiseltä huippupurjehdus - olympiapronssi lähellä

Lauri Lehtinen ja Kalle Bask nousivat 49er-luokan 15. lähdössä takaisin mitalitaistoon. Suomalaisparin kohtalo ratkeaa keskiviikon mitalilähdössä.

urheilu
Lauri Lehtinen ja Kalle Bask
Lauri Lehtisellä ja Kalle Baskillä on kaikki mahdollisuudet pronssiin.

Bask ja Lehtinen saivat toiseksi viimeiseen lähtöön ennen mitalilähtöä vaisun startin, mutta nousivat ensimmäisen ja toisen poijun välillä yhdeksänneltä sijalta kuudenneksi.

Kokonaistilanteen kolmanteen sijaan suomalaiskaksikko tarttui kolmannella ja neljännellä poijulla nousemalla lähdössä Italian kantaan toiselle tilalle.

Bask ja Lehtinen ottivat 15. lähdön loppupuolella startin alusta lähtien kärjessä porskuttanutta italialaisparia Giuseppe Angilella/Gianfranco Sibello kiinni, mutta eivät pystyneet lopulta nousemaan lähdön voittoon.

Jo viikonloppuna kiinni olympiamitaleissa olleet suomalaiset ovat kuitenkin lähdön toisella sijallaan jälleen mukana olympiamitalitaistossa. Kolmantena oleva Tanskan pari llan Norregaard/Peter Lang on vain pisteen päässä.

49er-luokassa olympiakullan varmistivat maanantain päätöslähdössä australialaiset Iain Jensen ja Nathan Outteridge. Myös Uuden-Seelannin Peter Burlingin ja Blair Tuken olympiahopea on jo varma.

Hienon olympiaregatan purjehtinut suomalaispari huipentaa urakkansa Weymouthissa keskiviikkona 49er-luokan mitalilähtöön.

49er, TILANNE ENNEN MITALILÄHTÖÄ

  1. Iain Jensen/Nathan Outteridge AUS 48
  2. Peter Burling/Blair Tuke NZL 76
  3. Peter Lang/Allan Norregaard DEN 108
*4. Lauri Lehtinen/Kalle Bask FIN 109
(19-18-4-11-6-8-2-2-1-11-3-11-19-11-2)
*
5. Stevie Morrison/Ben Rhodes GBR 114
6. E. Dyen / S. Christidis FRA 115

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat