Suora

  • Rakkauden ja särkyneiden unelmien korut
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Ruumis matkalaukussa

Pettynyt suomalainen: Tämä keppi lentää kohta pitkälle

Meloja Jenni Mikkonen uskoo löytävänsä tarvittavan latauksen lauantain B-finaaliin, vaikka ensimmäiset ajatukset A-finaalista ulos jäämisen jälkeen olivat toisenlaiset.

urheilu
Jenni Mikkonen
Meloja Jenni Mikkonen uskoo löytävänsä tarvittavan latauksen lauantain B-finaaliin.

Kajakkiyksiköissä kilpaillut Mikkonen sijoittui neljänneksi 200 metrin välierässään jääden niukasti ulos kahdeksan parhaan finaalista.

- Annoin kaikkeni, yhtään enempää paukkuja ei jäänyt varastoon. Tässä mielessä voin olla ainakin rinta rottingilla, toteaa Mikkonen.

Suomalaisen erässä kolmanneksi sijoittunut ukrainalainen Inna Osipenko-Radomska meloi ajan 41,360, jolla hän pääsi ajan perusteella A-finaaliin. Mikkonen meloi lukemat 41,859.

- 200 metrin taso on maailmalla kova ja noussut rajusti kolmen vuoden aikana - siitä lähtien kun tämä matka valittiin olympialajiksi. Oma melontatasoni on myös noussut, vaikkei se ihan riittänyt.

Konkarin viimeiset arvokisat

Jo etukäteen oli tiedossa, että välierämelonta on Mikkosen kannalta se kaikkein tärkein tapahtuma.

- Erot olivat pienet, totta kai finaalista ulos jääminen harmittaa. Ensimmäinen ajatus oli se, että tämä keppi lentää nyt pitkälle, suomalainen kuvasi pettymystään.

32-vuotias Mikkonen osallistui kolmansiin - ja samalla viimeisiin olympialaisiin. Neljä vuotta sitten Pekingissä Mikkonen ja Anne Rikala sijoittuivat seitsemänneksi kajakkikaksikoiden puolella.

- Ehkä pitäisi aina sanoa never say never, mutta kyllä nämä olympiamelonnat olivat Mikkosen Jennin viimeiset arvokilpailut, lahtelainen alleviivasi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat