Lehtisen venekunta dramaattisesti olympiafinaalin ulkopuolelle

Silja Lehtisen venekunta taistelee lauantaina olympiapronssista. Kolmas ja ratkaiseva välierä ratkesi Australialle vasta maalilinjalla.

Silja Lehtisen venekunta
Australialaisvenekunnan pulleampi purje hautasi Silja Lehtisen, Mikaela Wulffin ja Silja Kanervan haaveet olympiafinaalista.

Silja Lehtisen venekunta purjehtii lauantaina Weymouthin vesillä Lontoon olympiapurjehdusten match racen pronssista. Suomi hävisi heikossa tuulessa purjehditun kolmannen ja ratkaisevan välierälähdön Australialle niukasti.

Lehtinen, Mikaela Wulff ja Silja Kanerva saivat kolmanteen välierälähtöön paremman startin, kun australialaiskolmikko oli lähtöhetkellä lähtöviivan väärällä puolella. Suomi johti lähtöä parhaimmillaan ennen ylämerkkiä 15 metrin erolla, mutta johto kutistui ensimmäisellä merkillä seitsemään sekuntiin.

Myötätuuliosuudella Olivia Pricen kipparoima australialaisvenekunta Price - Nina Curtis - Lucinda Whitty otti Suomen etumatkan lopullisesti kiinni. Suomen etumatka oli tiukan taiston jälkeen toisella merkillä kuusi sekuntia.

Suomi oli kiinni loppuottelupaikassa myös viimeisen merkin jälkeen, mutta australialaiset veivät lopulta olympiafinaalipaikan suomalaiskolmikon nenän edestä maaliviivalla. Lehtisen venekunnan keula oli ensimmäisenä maaliviivan yli, mutta australialaisten spinaakkeripurje ylitti maalilinjan ennen keulaa.

Suomi kohtaa lauantaina pronssilähdöissä Venäjän, joka hävisi omassa kolmannessa välierälähdössään Espanjalle.

Weymouthin välierälähtöjä kiusasi läpi perjantain heikot tuulet. Sääntöjen mukaan paikan olympiafinaalin olisi saanut kolmella lähtövoitolla, mutta Kansainvälinen match race -liitto tiedotti perjantaina mikroblogi Twitter-tilillään, että kolmannet lähdöt ratkovat finaalipaikat.