Suora

  • Uinnin EM, alkuerät 6.12.

Moukarisähläys päätökseen - protesti ei mennyt läpi

Betty Heidler saa pitää olympiapronssinsa, ja kiinalainen Wenxiu Zhang jää nuolemaan näppejään. Protestin vastaprotesti ei mennyt läpi.

urheilu
Wenxiu Zhang
Wenxiu Zhang ehti juhlia olympiapronssia moukarifinaalin päätteeksi - turhaan.EPA

Kansainvälinen yleisurheiluliitto on tiedottanut, että se on hylännyt Kiinan jättämän protestin naisten moukarinheiton loppukilpailusta.

Toimitsijoiden mittausjärjestelmä sekosi perjantai-illan loppukilpailussa eikä saksalaisen Betty Heidler pronssiheitolle saatu tulosta. Saksalainen protestoi tapauksesta kesken kilpailun, ja toimitsijat kertoivat selvittävänsä Heidlerin heiton pituuden kilpailun päätyttyä.

Kiinalainen Wenxiu Zhang ei tätä ymmärtänyt vaan alkoi juhlia toista peräkkäistä pronssimitaliaan välittömästi kilpailun päätyttyä. Kun Heidlerin heiton pituudeksi saatiin 77,12, kiinalaisurheilija pudotettiin neljänneksi.

Kiinan joukkue asiasta vastaprotestin, joka ei mennyt lopulta läpi. Protestia perusteltiin sillä, että Zhang luuli olympiapronssinsa olleen jo varma viimeisellä yrityksellä eikä hän siksi panostanut siihen täysillä.

Moukarinheiton olympiakultaan heitti venäläinen Tatjana Lysenko. Hopea meni puolalaiselle Anita Wlodarczykille ja pronssi siis Saksan Betty Heidlerille.

Lähteet: AFP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat