Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Ruumis matkalaukussa

Lehtinen, Kanerva ja Wulff toivat Suomelle olympiapronssia

Suomen molemmat olympiamitalit ovat tulleet purjehduksesta.

urheilu
Silja Lehtinen, Silja Kanerva ja Mikaela Wulff purjehtivat olympiapronssille
Lehtisen venekunta kaatoi pronssipurjehduksissa Venäjän venekunnan 3-1-lähtövoitoin.

Silja Lehtinen, Silja Kanerva ja Mikaela Wulff juhlivat purjehduksen match racen olympiapronssia. Pronssiottelu Venäjää vastaan ratkesi neljännessä lähdössä, jonka voittamalla Suomi vei mitalit voitoin 3-1.

Suomi sai neljänteen lähtöön paremman startin kuin Venäjä. Venäjä ei meinannut päästä lähtömerkistä yli ja tilanteesta liputettiin venäläisveneelle rangaistus.

Lehtisen venekunta tuli selvässä johdossa ensimmäiselle merkille. Eroa Venäjään oli kertynyt 12 sekuntia Toisella merkillä ero oli kuitenkin kutistunut vain kolmeen sekuntiin.

Viimeisellä merkillä Suomi oli yhdeksän sekunnin johdossa ja venäläisillä oli myös lähdöstä saatu rangaistus suorimatta. Suomi ei päästänyt Venäjää yllättämään, ja voitto tuli Lehtisen venekunnalle.

Olympiapronssi on Suomelle toinen mitali Lontoosta. Ensimmäisen mitalin voitti Tuuli Petäjä, joka ylsi hopealle purjelautailussa.

Lehtisen venekunta joutui kisan jälkeen odottamaan tuloksen vahvistumista, kun Venäjä teki protestin kilpailun lähdöstä. Venäjän mielestä Suomi oli lähtömerkin ulkopuolella startissa. Tuomaristo ei kuitenkaan hyväksynyt protestia ja Suomi vei pronssimitalit.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat