"Menestyshysteriaa" - Venäjä saa uuden mahdollisuuden kaataa goljatin

Venäjän lentopallomaajoukkue on onnistunut kääntämään menestyspaineet voimavaraksi olympiaturnauksen edetessä. Finaalissa sitä odottaa kuitenkin suuri haaste.

urheilu
Nikolai Apalikov
Venäjän Nikolai Apalikov.EPA

Lontoon olympiakisojen miesten lentopalloturnaus huipentuu sunnuntaina kello 15, kun Venäjä ja Brasilia iskevät yhteen loppuottelussa. Ennakkosuosikki finaalissa on maailmanlistan ykkösmaa Brasilia.

Joukkueet kohtasivat alkulohkossa jo kertaalleen, jolloin Brasilia oli parempi selvin 3-0-numeroin. Venäjä ei ole tuon jälkeen tappioita turnauksessa kokenut. Brasilian ainoa tappio on alkulohkosta Yhdysvalloille. Sen jälkeen joukkue on murskannut pudotuspeleissä Argentiinan ja Italian puhtaalla pelillä.

Venäjä oli neljä vuotta sitten Pekingissä pronssilla. Nyt sen mitali on kirkastunut varmasti ainakin hopeiseksi, mutta joukkue hamuaa enemmän.

- Olen todella tyytyväinen tuloksiin. Pelasimme välierässä Bulgariaa vastaan loistavasti joukkueena, mutta meitä odottaa suuri haaste, passari Aleksander Butko kommentoi.

Venäjän päävalmentaja Vladimir Alekno peräänkuuluttaa, että epäonnistumispaineet on onnistuttu kääntämään joukkueessa voimavaraksi.

- Meillä on joka vuosi tällainen déjà vu -efekti. Sanoisin sitä menestyshysteriaksi. Kaikki odottavat jonkun tekevän virheen, mikä asettaa joukkueelle henkistä painetta, Alekno selitti.

Lentopallon miesten loppuottelu nähdään TV2:ssa sunnuntaina kello 15.20 alkaen.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat