Beach volleyn SM-finaaleissa suuryllätys

Riikka Lehtonen ja Taru Lahti voittivat beach volleyn Suomen mestaruuden. Hopealle jääneille Nyströmin siskoille tappio oli harvinainen.

Riikka Lehtonen pääsi juhlimaan Suomen mestaruutta. Kuva: Beach volleyn SM-kiertue

Lehtonen ja Lahti kukistivat Helsingissä pelatussa finaalissa Suomen ainoan ammattilaisparin Erika ja Emilia Nyströmin erin 2-1 (21-13, 17-21, 15-11). Voitto oli melkoinen yllätys, sillä Nyströmit eivät ole hävinneet kotimaan kamaralla sitten vuoden 2001.

- Aika sanattomaksi tämä vetää. Kovasti ollaan työtä tehty tämän eteen, mutta se, että tällainen palkinto tuli jo nyt, on uskomatonta, sai Riikka Lehtonen sanotuksi.

- Lähdettiin otteluun sillä asenteella, että jokaiseen palloon yritetään täysillä ja tehdään kaikkemme ja katsotaan kuinka pitkälle, sillä päästään, onnellinen mestari kertoi.

Tappio kismitti Emilia Nyströmiä, mutta hän antoi tunnustusta vastustajalle.

- Pelattiin tämän päivän parasta peliä, mutta tytöt pelasivat todella hyvin. Ei tässä paljon varmaan tarvitse tunnelmia kuvailla, hän totesi.

Miesten mestarit vaihtuivat

Myös miesten puolella mestari vaihtui. Viime vuoden mestarit Timo Haavisto ja Toni Vahela joutuivat tunnustamaan Pekka Piipon ja Jyrki Nurmisen paremmakseen. Voittolukemat olivat 2-1 (18-21, 21-19, 15-8).

- Aivan mieletön peli ja mahtava fiilis. Ensimmäisessä erässä meillä ei vastaanotto kulkenut, mutta sitten saatiin se toimimaan ja Pekka alkoi syöttämään hyvin ja tässä tulos, Jyrki Nurminen hehkutti ottelun jälkeen.