Suora

  • Urheiluilta: Puhetta liikunta- ja urheilututkimuksesta
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

"Puola ja Belgia ovat suosikkeja meidän kanssamme"

Sasu Salin lähtee perjantaina alkaviin EM-karsintoihin täynnä itseluottamusta. Edessä on kuukauden rankka rypistys.

urheilu
sasu salin
Sasu Salin lähtee EM-karsintoihin luottavaisena. (Arkistokuva)Lehtikuva

Suomen koripallomaajoukkue aloittaa karsinnat kesän 2013 EM-kisoihin perjantaina Helsingissä kotiottelulla Albaniaa vastaan. "Susijengin" takamies Sasu Salin odottaa kuukauden mittaisesta karsintaurakasta rankkaa taistelua.

- Kova haaste on edessä. Nyt lähdetään nollista, eikä mitään ole alla. Meidän täytyy voittaa tarvittava määrä pelejä. Meillä on kovia jengejä vastassa. Puola ja Belgia ovat suosikkeja meidän kanssamme. Sveitsiä ja Albaniaa ei saa kuitenkaan unohtaa, Salin arvioi Suomen karsintalohkon vastustajia Ylen haastattelussa.

Suomi lähtee EM-karsintoihin hieman erilaisista lähtökohdista kuin aikaisemmin. Maajoukkue ylsi viime syksynä hienosti Liettuan EM-turnaukseen ja pelasi itsensä aina jatkolohkoon saakka. Tavoitteena on siis tällä kertaa EM-paikan uusiminen.

- Varmasti jo se, että pääsimme kisoihin loi todella paljon itseluottamusta. Kun huomasimme pärjäävämme siellä ja sijoituimme yhdeksänneksi, se oli iso itseluottamuspiikki, Salin toteaa.

Teemu Rannikon polvivamman myötä Salin muodostaa Suomen takamiesparin yhdessä Petteri Koposen kanssa. Rooli ei nuorukaisen mukaan tule kuitenkaan muuttumaan.

- Luulen, että se on ollut viime kesästä lähtien aika samanlainen. Yritän puolustuksen kautta tuoda vahvuuksiani esille. Autan siinä Petteriä ottamalla heidän pallollisen pelaajansa. Hyökkäyksessä toimin heittäjänä. Ne ovat minun juttuni kentällä, Salin sanoo.

Suosittelemme

Tuoreimmat