Suora

  • Urheiluruutu

Sotshin olympialaiset ovat jo Kiira Korven mielessä

Viime talven vammakierteestä selvinnyt taitoluistelija Kiira Korpi on valmis kantamaan suomalaispaineita yksin. Hänen katseensa on jo vähitellen kääntymässä Sotshin vuoden 2014 talviolympialaisiin.

urheilu
Kiira Korpi.
Kiira Korpi.Yle

Viime talven vammakierteestä selvinnyt taitoluistelija Kiira Korpi, 23, valmistautuu parhaillaan uuteen kauteen. Suomen ykkösluistelija on joutunut tekemään paljon töitä saadakseen kehon lihastasapainon kuntoon.

- Sanoisin, että olen aika normaalissa tilassa. Jos vertaa kahden vuoden takaiseen, niin vähän on ehkä vielä tekemistä. Jos taas vertaa viime kauteen, jolloin minulla tuli jalkateräongelmat kesäkuussa tai oikeastaan heinäkuussa, niin siihen verrattuna olen paremmalla mallilla, Korpi kertoo tilanteestaan Yle Urheilulle.

Tamperelainen myöntää, että uusien ohjelmien kanssa riittää vielä tekemistä, jotta ne saadaan kilpailukuntoon.

- Vapaaohjelmassa on musiikkia elokuvasta Once Upon a Time in America. Se on vähän sellainen dramaattisempi, tosi naisellinen ja tosi kiva ohjelma. Lyhytohjelma on vähän sellainen kevyempi. Klassinen musiikki, The Girl with the Flaxen Hair, (Claude) Debussyn säveltämä. Myös se on tosi kiva ohjelma, paljastaa Korpi.

- Elementtien osalta ei tule hirveästi muutoksia varsinkaan lyhytohjelmaan. Joitakin piruetteja on jouduttu vähän säätämään näiden uusien sääntömuutosten takia. Sitten vapaaohjelmaan on lisätty lutz uutena hyppynä. Nyt kun ei ole jalkaterävaivoja, niin pystyy niitä piikkihyppyjäkin paremmin tekemään.

Ensi viikolla Korpi suuntaa esiintymismatkalle Etelä-Koreaan, jolloin hän pääsee jo suorittamaan uutta lyhytohjelmaansa. Tavoitteena on vähitellen saada ohjelmat kulkemaan ja kerätä esiintymisvarmuutta.

- Minun edelliset kisani olivat tammikuussa EM-kisoissa. Siitäkin on jo sen verran aikaa, että on tosi tärkeätä saada tällainen esiintymiskokemus ja taas muistaa, minkälaista on käsitellä niitä paineita ja jännitystä. Sitten tosi iso plussa on se, että pääsen tekemään uutta lyhytohjelmaa siellä yleisön edessä ja työstää koreografini kanssa sitä. Se on muutenkin tosi kiva startti ennen kisakautta, pohtii Korpi.

Kilpailukausi käynnistyy Finlandia Trophylla, jonka kautta mennään GP-sarjaan, SM-kisoihin ja lopulta arvokisoihin. Tarkempia tavoitteita Korpi ei ole vielä lyönyt lukkoon.

Luulen, että olen ihan kykeneväinen, valmis ja halukas ne paineet kantamaan.

Kiira Korpi

- Varmasti sitten lähempänä kisoja, mutta totta kai ne kevään arvokisat ovat sellainen päätähtäin. Syksyn GP-kisatkin ovat hyviä kisakokemuksia niitä arvokisojakin asetellen, hän tiivistää.

GP-finaali järjestetään tällä kertaa vuoden 2014 olympiakaupungissa Sotshissa, jonne Korvenkin katse on vähitellen kääntymässä.

- Kyllä se kieltämättä alkoi tuossa olympialaisia katsellessa pyöriä mielessä. Seuraavaksi me talviurheilijat sitten toivottavasti olemme tuolla kisoissa. Jos se ei nyt ihan päivittäin ole mielessä, niin aika usein.

Korpi harmittelee sitä, ettei suomalaisia kilpasiskoja ole tällä hetkellä jakamassa odotuksia ja paineita. Hän on kuitenkin jo ehtinyt tottua ykkösluistelijan asemaansa.

- Kyllä minä luulen, että olen ihan kykeneväinen, valmis ja halukas ne paineet kantamaan. Toivottavasti voin omalla esimerkilläni innostaa uusia nuoria luistelijoita lajin pariin.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat