1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Salminen viiletti vakuuttavaan voittoon Ruotsin MM-endurossa

Suomalainen on enää 13 pisteen päässä kokonaistilanteen kärjestä, kun ajamatta on viisi kisapäivää.

Juha Salminen otti Ruotissa kauden neljännen voittonsa MM-sarjassa. (Arkistokuva) Kuva: Husqvarna

Juha Salminen nappasi nimiinsä kauden neljännen voittonsa enduron Ruotsin MM-osakilpailun avauspäivänä Karlsborgissa.

Uransa 14. henkilökohtaista maailmanmestaruutta tavoitteleva Salminen on E2-luokan MM-sarjassa kolmantena ja enää 13 pistettä kärjestä, kun kaudesta on ajamatta viisi kisapäivää.

- Sain kärkeä viidellä pisteellä kiinni, mutta ei nyt vielä tuijoteta tuota tilannetta liikaa. Työt pitää tehdä jatkossakin niin hyvin kuin osataan, painotti Salminen.

Husqvarnalla kilpaileva Salminen ei jättänyt jossitteluille sijaa. Hän vei luokkavoiton 39,12 sekunnin erolla ranskalaiseen Husaberg-kuljettaja Pierre Renetiin.

Yleiskilpailussakin toiseksi yltänyt Salminen otti luokkansa ohjat käsiinsä heti päivän avanneella crossitestillä, jonne hän takoi pohja-ajan.

- Käytännössä virheetön ja hyvävauhtinen päivä. Ei mitään ongelmia ja pyörä toimi taas kuin kello, vahvisti jo uransa 96. MM-osakilpailuvoiton ajanut Salminen.

Salminen oli elementissään varsinkin pitkällä endurotestillä.

- Olin tosi vahva enskatestillä. Siellä se voitto ratkesi. Pysyin crossitestillä läpi päivän kärjen vauhdissa kuten extremelläkin. Tosin eihän siellä extreme-testillä hirveitä eroja synnykään. Siellä voi vain hävitä.

Lauantaina kolmanneksi KTM:llä sijoittunut ja kuluvalla kaudella yhteen voittoon yltänyt espanjalainen Cristobal Guerrero johtaa sarjaa pistein 170. Salmisen tavoin neljä osakilpailuvoittoa ajanut Renet hiillostaa Guerreroa kahden pisteen päässä.

Salminen on kolmantena kokonaistilanteessa 157 pisteellä.