1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Kelo päätti seitsenottelu-uransa tyylikkäästi

Yleisurheilun monitoiminainen siirtyy viidennen seitsenottelun Suomen mestaruuden jälkeen heittolajien pariin.

Niina Kelo. Kuva: Lehtikuva

32-vuotiaan Niina Kelon seitsenottelu-ura päättyi sunnuntaina Kalevan kisoissa, kun hän voitti viidennen peräkkäisen Suomen mestaruuden. Kelo päätyi yhteispisteisiin 5 649 ja jätti Miia Kurpan taakseen 190 pisteen erolla. Tiina Säily vei SM-pronssin pisteillään 5 315.

Kelo kävi mestaruuskamppailua tiukasti Kurpan kanssa ja onnistui ratkaisemaan kilpailun viimeistä edellisessä lajissa, keihäänheitossa. Siinä järvenpääläinen leiskautti uuden ennätyksensä 54,72.

- Mahtava juttu, että onnistuin siinä lajissa. Oli sen verran tasaista Mian kanssa, että sain jostain kaivettua tosi hyvän hengen keihääseen, ilahtunut Kelo kommentoi Yle Urheilulle.

Kelo kertoi päättävänsä seitsenottelu-uransa haikeudella. Keskittyminen on jatkossa kenttälajeissa, joissa hän on kahminut SM-mitaleita jo yli kymmenen vuoden ajan.

- Kyllä tämä ottelu-ura oli tässä. Hienoa lopettaa se Suomen mestaruuteen. Siirryn heittolajien pariin. Katsotaan sitten myöhemmin tarkemmin, että mihin, Kelo selitti.

- Tuossa nuoremmat kilpakumppanit kyselivät jo, että miten he pärjäävät ilman minua. Aion kyllä tehdä jatkossakin töitä ottelun parissa, Kelo päätti hymyillen.