Suora

  • Teroottisia novelleja ja kolmioloikkaa
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kelo päätti seitsenottelu-uransa tyylikkäästi

Yleisurheilun monitoiminainen siirtyy viidennen seitsenottelun Suomen mestaruuden jälkeen heittolajien pariin.

urheilu
Niina Kelo
Niina Kelo.Lehtikuva

32-vuotiaan Niina Kelon seitsenottelu-ura päättyi sunnuntaina Kalevan kisoissa, kun hän voitti viidennen peräkkäisen Suomen mestaruuden. Kelo päätyi yhteispisteisiin 5 649 ja jätti Miia Kurpan taakseen 190 pisteen erolla. Tiina Säily vei SM-pronssin pisteillään 5 315.

Kelo kävi mestaruuskamppailua tiukasti Kurpan kanssa ja onnistui ratkaisemaan kilpailun viimeistä edellisessä lajissa, keihäänheitossa. Siinä järvenpääläinen leiskautti uuden ennätyksensä 54,72.

- Mahtava juttu, että onnistuin siinä lajissa. Oli sen verran tasaista Mian kanssa, että sain jostain kaivettua tosi hyvän hengen keihääseen, ilahtunut Kelo kommentoi Yle Urheilulle.

Kelo kertoi päättävänsä seitsenottelu-uransa haikeudella. Keskittyminen on jatkossa kenttälajeissa, joissa hän on kahminut SM-mitaleita jo yli kymmenen vuoden ajan.

- Kyllä tämä ottelu-ura oli tässä. Hienoa lopettaa se Suomen mestaruuteen. Siirryn heittolajien pariin. Katsotaan sitten myöhemmin tarkemmin, että mihin, Kelo selitti.

- Tuossa nuoremmat kilpakumppanit kyselivät jo, että miten he pärjäävät ilman minua. Aion kyllä tehdä jatkossakin töitä ottelun parissa, Kelo päätti hymyillen.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat