Stoke piti Arsenalin nollilla

Arsenal pelasi toisen maalittoman tasapelinsä Valioliigassa, kun se ei hallinnasta huolimatta onnistunut maalinteossa Stoken vieraana.

Santi Cazorla oli Arsenalin pirteimpiä pelaajia, mutta hänkään ei kyennyt maalintekoon Geoff Cameronin ja muiden Stoke-puolustajien puristuksessa. Kuva: AFP / Lehtikuva

Stoke taisteli Arsenalia vastaan 0-0-tasapelin kauden ensimmäisessä kotiottelussaan Valioliigassa.

Arsenal hallitsi avauspuoliaikaa melko selvästi ja piti palloa Stoken keskittyessä puolustamiseen ja nopeisiin vastaiskuihin.

Vieraat olivat kuitenkin melko neuvottomia yrityksissään murtaa Stoken tiivis puolustus. Arsenalin kenties vaarallisin yritys oli Santi Cazorlan tulinen kaukolaukaus, jonka Asmir Begovic Stoken maalissa torjui hienosti kulmapotkuksi.

Kotijoukkue pelasi odotetusti paljon palloa hujoppimaisen kärjen Peter Crouchin päähän ja yritti hyökätä laitojen kautta.

Stoken Jonathan Walters sai pallon Arsenalin maaliin alkuminuuteilla, mutta maali hylättiin paitsiona. Tv-hidastuksen perusteella tuomio oli oikea.

Toisella puoliajalla Stoken pelaajat ja kannattajat vaativat raivokkaasti rangaistuspotkua, kun Jermaine Pennant meni nurin kaksinkamppailussa Kieran Gibbsin kanssa rp-alueella. Erotuomari Lee Mason ei kuitenkaan nähnyt tilanteessa rikettä.

Avauspuoliajalla Arsenalilla oli ollut aihetta kysellä rangaistuspotkun perään, kun Lukas Podolskin laukaus pysähtyi Andy Wilkinsonin käteen.

Arsenal haki vauhtia hyökkäyspeliin tekemällä kaksi vaihtoa 72. minuutilla. Theo Walcott tuli Gervinhon tilalle ja Alex Oxlade-Chamberlain Lukas Podolskin tilalle. Vieraat jatkoivat hallintaansa, mutta tehoja ei löytynyt edelleenkään.

Viimeiseksi kelvolliseksi maalintekoyritykseksi jäi Arsenalin Olivier Giroud'n yritys yllättää Begovic ovelalla kaukolaukauksella vasemmalta laidalta minuutti ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Pallo leijaili kuitenkin maaliverkkoa hipoen yli maalin.

Tasapeli oli myös Stokelle toinen tällä kaudella. Avauskierroksella se päätyi tulokseen 1-1 Readingin vieraana.

Arsenal jäi myös kauden ensimmäisessä ottelussaan ilman maalia, kun se kohtasi  kotikentällään Sunderlandin ja pelasi 0-0-tasapelin.

Myös viime kaudella Arsenal jäi maaleitta kahdessa ensimmäiisessä liigaottelussaan. Näin lontoolaisista tuli Valioliigan historiassa viides seura, joka jää kahdella peräkkäisellä kaudella ilman maalia kahdessa ensimmäisessä ottelussaan. Muut ovat Portsmouth, Derby, Southampton ja West Ham.