Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Digitaalisen rallicrossin MM-sarja 2020: 1. osakilpailu, Hell RX

Clijstersin upea kaksinpeliura päättyi yllätystappioon

Britannian nuori Laura Robson pudotti Kim Clijstersin jatkosta US Openin toisella kierroksella. Samalla Clijstersin kaksinpeliura päättyi.

urheilu
Kim Clijsters
EPA

Kim Clijstersin upea tennisura päättyi kaksinpelien osalta tappioon US Openin toisella kierroksella Britannian nuorelle Laura Robsonille. Hienosti pelannut Robson voitti huikean taistelun jälkeen 7-6, 7-6. Clijsters on vielä mukana US Openissa nelinpelissä ja sekanelinpelissä.

Entinen maailmanlistan ykkönen Clijsters voitti urallaan neljä Grand Slam -turnausta ja kaikkiaan 41 WTA-turnausta. Grand Slam -turnausvoitot tulivat US Openissa 2005, 2009 ja 2010 sekä Australian avoimissa 2011.

Clijsters lopetti uransa jo kertaalleen keväällä 2007 kyllästyttyään kiertue-elämään. Belgialainen perusti perheen ja synnytti tyttären, mutta palasi kentille vuonna 2009.

Clijsters voitti "toisella urallaan", palattuaan kentille, neljästä Grand Slam -turnauksestaan kolme. Nimenomaan US Open oli Clijstersin uralla menestystä tuonut turnaus. Hän hävisi siellä edellisen kerran vuonna 2003. Clijsters joutui sen jälkeen erilaisten loukkaantumisten ja ensimmäisen "lopettamisen" vuoksi jättämään turnauksen väliin joka vuosi kolmea mestaruusvuotta lukuunottamatta.

29-vuotias Clijsters ilmoitti jo hyvissä ajoin, että US Open on hänen viimeinen turnauksensa. Loukkaantumisista myös tänä vuonna kärsinyt belgialainen ei pystynyt löytämään vaihdetta hyvin pelanneen Robsonin kukistamiseksi. Näin joka puolella maailmaa yleisön suosikkina olleen belgialaisen kaksinpeliura päättyi hänen suosikkiturnauksessaan.

- Yksi unelmistani täyttyi kun voitin täällä vuonna 2005. Oli hienoa, että urani päättyi täällä, Clijsters sanoi kenttähaastattelussa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat