1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Roddick lopettaa: "En halua epäkunnioittaa lajia"

Andy Roddick ei tunne olevansa tarpeeksi hyvässä kunnossa ollakseen tennisammattilainen. Yhdysvaltain avoin turnaus jää miehen viimeiseksi.

Andy Roddick nähään New Yorkissa viimeistä kertaa tositoimissa. (Arkistokuva) Kuva: EPA

Kovasyöttöinen yhdysvaltalaispelaaja Andy Roddick on päättänyt lopettaa tennisuransa kotiturnaukseensa Yhdysvaltain avoimiin. Torstaina 30 vuotta täyttänyt Roddick kertoi lopettamispäätöksestään lehdistötilaisuudessa.

- En usko olevani tarpeeksi hyvässä kunnossa, jotta voisin pelata vielä yhden vuoden. Olen aina halunnut päättää urani tähän turnaukseen, Roddick kertoi.

Roddickin uran kohokohta on vuoden 2003 Yhdysvaltain avointen mestaruus. Saman vuoden syksynä hän nousi maailmanlistan kärkeen ja pysytteli vuodesta 2002 alkaen top 10:ssä tai sen tuntumassa lähes kymmenen vuotta.

Nykyään maailmanlistan 22. sijalla oleva yhdysvaltalainen ei ole uransa varrella muita Grand Slam -titteleitä kerännyt neljästä finaalipaikastaan huolimatta.

- Muut pelaajat ovat todella, todella hyviä, eikä minua kiinnosta olla vain kiertueella mukana. En halua epäkunnioittaa lajia, Roddick painotti.

Vuonna 2000 ammattilaisuransa aloittaneella Roddickilla on palkintokaapissaan 32 turnausvoittoa. Pitkänhuiskea pelaaja on ollut parhaimmillaan maailmanlistan kärjessä vuonna 2003. Roddickilla on jo suunnitelmia uran jälkeiseen aikaan.

- Me ilmoitimme tällä viikolla, että rakennalle järjestöni kanssa nuorten tennis- ja oppimiskeskuksen Austiniin. Haluaisin olla projektissa mukana päivittäin. Minulla on myös muita sivuprojekteja, joita olen tehnyt pikkuhiljaa. Olen erittäin innoissani, Roddick sanoi.

Roddick kohtaa mielenkiintoisessa toisen kierroksen ottelussa perjantaina Australian nousevan 19-vuotiaan tähden, Bernard Tomicin.