Suora

  • Urheiluruutu

Puola takaa-ajoon Suomen karsintalohkossa

Koripallon EM-karsinnan E-lohkon tappioilla Belgialle ja Suomelle aloittanut ennakkosuosikki Puola käänsi kurssinsa.

urheilu
Marcin Gortat donkkaa.
Marcin Gortat (Arkistokuva)EPA / David Ebener

Ensi keskiviikkona 5.9. Helsingin Jäähallissa Suomen "Susijengiä" vastaan asteleva Puola hävisi EM-karsintojen ensimmäisellä kierroksella kotonaan päävastustajilleen Belgialle ja Suomelle.

Varmaan EM-kisapaikkaan tarratakseen Puola lähti EM-karsintojen toiseen puolikkaaseen mielessään revanssit. Puolan missio sai onnistuneen alun, kun se kaatoi myöhään torstai-iltana Belgian Antwerpenissä lukemin 87-73 (42-45).

Belgia-voitolla Puola ilmoittautui vahvasti takaisin taisteluun EM-karsintalohko E:n kahdesta kärkisijasta, jotka vievät varmasti ensi vuonna Sloveniassa järjestettävään EM-lopputurnaukseen.

Kuuden karsintalohkon neljälle parhaalle lohkokolmoselle on myös luvassa EM-kisaliput, mutta sen paremmin Suomi, Puola kuin Belgiakaan ei halua jäädä kyseiseen vertailuun.

NBA-kentilläkin tehokkaasti pelanneen supertähtensä Marcin Gortatin johdolla Puola voitti Antwerpenissä päätösjakson peräti 25-8 hiljentäen 4300-päisen belgialaisyleisön.

Puola lähti päätösjaksolle 62-65-tappioasemasta. Sen loppukirin käynnistivät Lukasz Koszarek sekä Michal Ignerski peräkkäisillä kolmosilla. Johtoasemaan päästyään Puola löysi vaihteen, johon Belgia ei kyennyt vastaamaan.

Ero venyi lopulta 14 pisteeseen, jolla puolalaiset ottivat niskalenkin belgialaisista mahdollisessa tasapistetilanteessa hävittyään kotonaan Belgialle seitsemällä pisteellä.

- Pelasimme kovempaa ja aggressiivisemmin kuin ensimmäisessä kohtaamisessamme Sopotissa ja se toi hyvän tuloksen, kommentoi Gortat Puolan koripalloliiton nettisivuilla.

213-senttinen Phoenix Suns -sentteri Gortat oli ilmiömäinen. Hän runnoi belgialaispuolustuksen keskeltä 29 pistettä, kauhoi 10 levypalloa ja torjui kaksi heittoa. Pelintekijä Koszarek nakutti 19 ja Ignerski 18 pistettä.

Belgian paras oli liukasliikkeinen Beye Tabu-Eboma 18 pisteellään.

Suomi johtaa edelleen puhtaalla pelillään (4-0) EM-karsintalohko E:tä perässään yhden ottelun enemmän pelanneet Puola (3-2), Belgia (3-2), Sveitsi (2-3) ja Albania (0-5). Sveitsi voitti torstai-iltana Albanian kotonaan 93-84.

Susijengin seuraava testi on sunnuntaina Tiranassa, jossa vastassa on Albania. Kotiyleisönsä eteen Suomi palaa ensi keskiviikkona 5.9., jolloin Helsingin Jäähallin siirtoparketilla vastaan astelee Puola klo 19 alkavassa ottelussa.

Lähteet: Koripalloliitto

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat