Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Nieminen vei erän - Isner jatkaa US Openissa

Jarkko Nieminen taisteli, mutta kovasyöttöinen John Isner oli liian vahva US Openissa.

urheilu
Jarkko Nieminen.
EPA

John Isner voitti Jarkko Niemisen US Openin toisen kierroksen ottelussa 6-3, 6-7, 6-4, 6-3.

Maailmanlistalla kymmenentenä oleva ja US Openissa yhdeksänneksi sijoitettu 206-senttinen Isner on yksi tennishistorian kovimpia syöttäjiä. Niemistä vastaan Isner syötti 23 läpisyöttöä.

Nieminen onnistui murtamaan Isnerin syötön kerran avauserässä, mutta hävisi siinä erässä oman syöttönsä kahdesti.

Toisen erän Nieminen onnistui viemään tie-breakissa. Kolmannessa erässä suomalaisella oli mahdollisuutensa syötönmurtoon, mutta se jäi tekemättä.

Isner on USA:n ykköspelaaja, joten odotukset häntä kohtaan ovat kovat. Ottelulta vei tosin huomiota USA:ssa se, että uransa lopettamisesta torstaina ilmoittanut Andy Roddick pelasi oman ottelunsa myöhemmin perjantaina.

Isner aloitti terävästi. Hän mursi heti Niemisen ensimmäisen syöttövuoron ja karkasi 3-0 -johtoon. Suomalainen pääsi vähitellen peliin mukaan. Nieminen piti seuraavat omat syöttönsä ja onnistui murtamaan Isnerin syötön erän seitsemännessä pelissä.

Isner otti kuitenkin heti seuraavassa pelissä jälleen murron ja syötti sen jälkeen avauserän itselleen numeroin 6-3.

Toinen erä eteni tasaisena ilman syötönmurtoja. Ratkaisua jouduttiin hakemaan tie-breakista. Isner johti katkaisupeliä jo 5-3, mutta Nieminen vei neljä pistettä peräkkäin ja voitti tie-breakin 7-5.

Kolmannessa erässä Isner vaikutti väsyneeltä ja epäonnistui helpoissa lyönneissä. Niemisellä oli mahdollisuutensa murtoihin, mutta hän ei onnistunut. Niemisen syöttäessä tilanteessa 4-5 hän johti syöttövuoroaan 40-15. Isner löi kahdesta Niemisen kakkossyötöstä läpilyönnin syötönpalautuksesta ja mursi lopulta syötön. Näin kolmas erä Isnerille 6-4.

Neljännessä erässä isokokoinen amerikkalainen hallitsi tilanteita. Isner juoksutti Niemistä ympäri kenttää ja otti tarvittavan murron ja vei neljännen erän 6-3.

Nieminen ja Isner olivat kohdanneet kolme kertaa aiemmin. Amerikkalainen oli voittanut kaikki ottelut, mutta tasaisten vääntöjen jälkeen.

27-vuotias Isner eteni viime vuonna US Openin puolivälieriin. Se on hänen paras saavutuksensa Grand Slam -turnauksissa.

Isner voitti juuri US Openin alla Winston-Salemin ATP-turnauksen. Hän on voittanut tänä vuonna myös Newportin ruohoturnauksen. Grand Slam -turnauksissa Isner eteni Australiassa kolmannelle kierrokselle, Ranskassa toiselle kierrokselle ja Wimbledonissa hän hävisi jo avauskierroksella.

Suosittelemme

Tuoreimmat