Olympianelonen juotti karvasta kalkkia suomalaisille

Michel Torneus juotti karvasta kalkkia Suomen pituusmiehille viimeisellä kierroksella Ruotsi-Suomi-maaottelussa. Olympianelosen jälkeen tuli vahva suomalaisrintama.

Michel Torneus. (Arkistokuva) Kuva: Tomi Hänninen

Tommi Evilä oli uusia viimevuotisen voittonsa Ruotsi-Suomi-maaottelussa tuloksella 791. Viimeisen kierroksen viimeisenä hyppääjänä Michel Torneus kuitenkin hyppäsi 814 ja nousi kolmossijalta voittoon.

- Vähän kaksijakoinen juttu. Kuuden viikon hyppytauon jälkeen kunto on tullut hyväksi, mutta hyppytuntuma on ollut vähän hakusessa. Ei pääse ihan tilanteen herraksi. Tärkeintä, että otettiin pisteet Suomelle, mutta mahdollisuuksia olisi ollut kaikilla suomalaisilla parempaan, Evilä totesi.

Evilä nousi johtoon neljännellä kierroksella, kun hänen takanaan puhalsi raisu 3,9 metrin myötätuuli. Torneuksen onnistui viidennellä kierroksella ohittamaan myös Suomen mestari Roni Ollikainen, joka pomppasi sentin päähän Evilästä kahden metrin myötätuulessa.

Viimeisellä kierroksella tämän kesän EM-kolmonen ja olympianelonen kuitenkin juotti suomalaisille karvasta kalkkia. Myös sata metriä juossut Eero Haapala oli neljäs tuloksella 776. Pisteet menivät Suomelle 12-10.

M PITUUS

Michel Tornéus      814
Tommi Evilä         791
Roni Ollikainen     790

Eero Haapala        776
Alexander Wittlock  766
Andreas Otterling   722

**Pisteet: **Suomi 12 - Ruotsi 10