Suora

  • Teroottisia novelleja ja kolmioloikkaa

Sotkamolle voitto vaiheikkaasta finaalista

Janne Mäkelän toisen jakson lyönti herätti aneemisen Vimpelin, mutta sekään ei lopulta riittänyt voittoon.

urheilu
Sotkamon Jymy juhlii.
Sotkamo juhli avausottelussa.Lehtikuva

Janne Mäkelän läpilyönti ja Henri Puputin kunnari toisella jaksolla pistivät pelin jännäksi Sotkamossa. Kotijoukkue selviytyi kuitenkin voittajaksi kotiutuslyöntikilpailun jälkeen lukemin 2-1 (1-0, 2-3, 0-0, 1-0).

Ratkaisu nähtiin vasta kotiutuslyöntikilpailussa, kun kotijoukkue jätti Vimpelin nollille ja Roope Korhonen iski ratkaisevan juoksun toisena lyöjänä.

- Meidän piti katkaista tämä peli aiemmin jo. Kaksi hienoa lyöntiä Vimpelille toisella jaksolla, ja sitä kautta menetettiin jakso. Supervuorossa pieni merkkivirhe ja ei siinä ratkaisua. Onneksi sitten kotiutuslyöntikilpailussa tuli, Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen kommentoi Nelonen Pron haastattelussa.

Vimpelin peli oli toisen jakson kolmanteen vuoroon asti etenkin sisällä todella heikkoa. Pelinjohtaja Miika Rantatorikka kuitenkin löysi loppupelistä myös positiivisia asioita.

- Toinen jakso oli jo parempaa tekemistä. Noustiin Jannen hienolla lyönnillä tasoihin ja lopulta jaksovoittoon. Ulkopeli kesti paineen, jonka Jymy rakensi, Rantatorikka sanoi Nelonen Prolle.

Molemmat joukkueet jännittyneinä avausjaksolla

Finaalisarjan avausjakso lähti käyntiin hermostuneesti. Toni Kohonen aloitti vuoron päästämällä Sami Haapakosken väärällä kentälle. Tämän jälkeen kokenut lukkari kuitenkin ryhdistäytyi ja sai Vimpelin kärjen sekaisin. Ville Hotakaisen esityksissä näkyi myös hermostuneisuus, kun koppilyönti ei noussut viimeisellä ja Hotakainen paloi ykköselle.

Etenkin molempien sisäpeli oli varsin vaisua. Roope Korhoselle rakennettiin paloton ajolähtö, mutta vuoden pesäpalloilija onnistui tekemään lyöntivuorollaan vain kaksi paloa. Seuraavassa vuorossa Jere Dahlströmin lyöntivuorolla syntyi myös kaksi paloa, kun Antti Kuusiston takaeteneminen meni täysin mönkään.

Ensimmäisen jakson ainut juoksu nähtiin, kun Niko Korhonen ehti harhaheitolla kotiin. Severi Lassilan heitto nousi polttotilanteessa liian korkealle ja Matias Rinta-aho ei yltänyt palloon.

- Me tehtiin kaksi etenemisvirhettä avausvuorossa ja sen jälkeen jäi peräpää käyttämättä. Väärien jälkeen ehdottomasti vääriä lyöntiratkaisuja, ei yhtään sellaisia mitä olimme sopineet. Mutta tärkeä jaksovoitto, Jymyn Kuosmanen pohti tauolla.

Vimpeli ei saanut avausjaksolla sisäpeliään missään vaiheessa rullaamaan ja tuloksena oli vain yksi kolmostilanne koko jaksolla. Hotakaisen suoritusten kaltaiset helpot virheet leimasivat peliä, ja jakso päättyi tilanteeseen sopivasti Janne Mäkelän epäonnistuneeseen lyöntiin.

Yksi vuoro riitti Vimpelille

Sotkamo siirtyi toisen jakson ensimmäisessä vuorossa johtoon, kun Korhonen sai vihdoin juoksutilinsä auki. Aki Oravan pussinpohjalyönti lisäsi Sotkamon johdon jo kahteen. Immo Rautiaisen lyöntivuorolla oli vielä tulla lisää, mutta Puputin huikea ulkopelisuoritus piti tilanteena 2-0.

Vimpelin meno näytti tasoittavalla edelleen heikolta, kun joukkue sekoili sisällä oikein urakalla. Mikko Nikulan viimeinen lyönti nousi kotipesään kopiksi, ja Kohonen nappasi pelivälineen kiinni. Ykköspesällä etenemässä olleelle Hotakaiselle sattui jo illan toinen aivopieru, kun hän kesken kaiken lähtikin palaamaan ykköspesälle.

Vimpelin peli näytti pitkään taputellulta, kunnes kolmannen vuoron tasoittavalla Janne Mäkelän kova lyönti yllätti Sotkamon takakentän. Lyöjäjokerin illan ensimmäinen kotiutus viuhui painavana takarajalle, ja Sotkamon kopparipari luuli lyöntiä laittomaksi. Sitä se ei kuitenkaan ollut ja tuloksena kaksi juoksua.

Hetki tästä, ja Puputti siirsi Vimpelin johtoon. Hänen lyöntinsä meni kolmosluukusta läpi ja mies kiersi nollatilanteessa kunnarin.

Sotkamo sai vielä neljännessä vuorossa tilanteen aikaiseksi, mutta toisella jaksolla oli Roope Korhosen vuoro päättää jakso kakkospesään suuntautuneella lyönnillä.

Pronssiottelussa Pattijoki kaatoi vieraissa Joensuun lukemin 2-1 (1-5, 3-1, 0-0, 3-1). Karsintaotteluissa Nurmon Jymy puolestaan otti kolmannen voiton Seinäjoen Maila-Jusseista ja pelaa näin Superpesiksessä myös ensi kaudella.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat