Suora

  • Uinnin EM, alkuerät 6.12.
  • Mäkihypyn MC, miesten karsinta, Nizhni Tagil

Jymy jälleen pitkän kaavan kautta voittoon

Sotkamon Jymy voitti kotiutuslyöntikilpailun ja on enää voiton päässä Suomen mestaruudesta.

urheilu
Toni Kohonen syöttää, Jere Dahlström lyö.
Lehtikuva

Miesten Superpesiksen toinen finaaliottelu venyi ensimmäisen tapaan kotiutuslyöntikilpailuun asti. Voittajaksi selviytyi toisen kerran Sotkamo, joka on enää voiton päässä mestaruudesta. Lukemat Saarikentällä olivat 1-2 (1-0, 1-5, 0-0, 0-1).

Kotiutuslyöntikilpailun käsikirjoitus noudatti ensimmäisen finaalin vastaavaa, sillä Vimpeli jäi aloittavana joukkueena juoksuitta. Ensimmäisenä Sotkamolta lyömään tullut Jani Komulainen ratkaisi ottelun välilyönnillä.

- Nämä ovat tasaisia vääntöjä, olisi voinut kääntyä kummalle vaan. Pienet asiat ratkaisevat jaksovoiton, ja sitten mennään superiin. Saatiin supervuorossa tilanne päälle ja päästiin yrittämään kotiuttamista. Kotiutuslyöntikilpailussa ei vaan saatu miestä kotiin, laatu puuttui lyönneistä, Vimpelin pelinjohtaja Miika Rantatorikka kommentoi Nelonen Pron haastattelussa.

Sotkamon nousu alkoi vaisun ensimmäisen jakson jälkeen, kun se iski kaksi juoksua heti toisen vuoron alkuun. Pelinjohtaja Mikko Kuosmanen suitsuttikin toisen jakson suorituksia.

- Rauhoitimme pelaamista ja jätimme typerät virheet pois. Rupesimme lyömään niitä lyöntejä, mitä olemme koko kesän lyöneet. Tämä oli ehdottomasti kauden paras jakso, hän sanoi.

Tunnetta heti ottelun alusta asti

Vimpeli oli tehnyt lyöntijärjestykseensä muutoksen, kun avausottelusta poiketen Ville Hotakainen löi sunnuntaina numerolla kaksi. Hotakainen suoriutuikin tiukassa paikassa hyvin, ja löi Sami Haapakoskea pienillä hyvin eteenpäin.

Kotijoukkue sai heti avausvuorossa palottoman ajolähdön, kun Sotkamon ulkokenttä pomputti palloa. Toni Kohonen piti kuitenkin hyvin Vimpelin aisoissa kovalla tempolla. Vuoronvaihdossa nähtiin heti tunteiden räiskyntää, kun Jimi Heikkinen juoksi tuulettamaan Puputin palamista kolmospesälle.

- Nyt on hyvä meininki. Tätä sen pitää ollakin, pitää olla draivia ja aggrea. Oma suukin käy sallitun rajoissa, Heikkinen kertoi kolmannen vuoron jälkeen Nelonen Pron haastattelussa.

Sotkamon sisäpeliä leimasivat huonot ja paikoittain jopa tyhmät ratkaisut. Jymyn avausvuoro kuihtui heti alkuunsa, kun Severi Lassila teki tuhoa linjassa kahdesti.

Toisessa vuorossa Vimpeli sai harhaheitolla tilanteen päälle, mutta Sotkamon ulkopeli näytti jälleen kestävän. Viimeisenä lyömään tullut Janne Mäkelä kuitenkin avasi kotijoukkueen juoksutilin, kun hänen viimeinen lyöntinsä yllätti Heikkisen keskisaumasta.

Neljännessä vuorossa Vimpeli oli lähellä mennä menojaan, kun Dahlströmin upea lyönti painui keskeltä takaa läpi. Mainosaita pelasti kuitenkin Jymyn koppariparin tällä kertaa. Sotkamo pääsi yrittämään vielä tasoittavalla, mutta kentällemeno tuotti hankaluuksia ja tasoitusjuoksua ei nähty.

- Hyvin olemme heittäytyneet peliin mukaan. Olemme jokaisella sielun sopukalla mukana pelissä. Janne Mäkelä on kovassa iskussa, hyvänmallista lyöntiä koko ajan. Hotakainen on onnistunut hyvin myös tiukassa paikassa, Vedon pelinjohtaja Miika Rantatorikka kommentoi tauolla.

Kuosmanen tarjoilee käärmekeittoa tauolla

Toiselle jaksolle Kuosmanen sai joukkonsa takaisin ruotuun. Vierasjoukkue rakensi heti ensimmäisen aloittavalla tilanteen päälle, ja avausjuoksu syntyi Roope Korhosen näpyllä. Matias Rinta-aho ei saanut pitkää kolmosrajanäpyä käteensä ja Niko Korhonen ehti kotiin. Finaalien erikoismies Mikko Korhonen lisäsi johdon kahteen juoksuun, kun hän kotiutti välilyönnillä Aki Oravan.

Vimpelin kavennusjuoksu oli lähellä ensimmäisen tasoittavalla, kun hyvän illan pelannut Mäkelä löi kakkospuolelle väliin. Mikko Korhosen tappoheitto ja Kohosen venytys kuitenkin polttivat Sami Haapakosken kotiin.

Kolmannessa vuorossa Sotkamo laittoi lisää löylyä, kun Komulainen, Korhonen ja Hartikainen onnistuivat kertaalleen. Tästä Vimpeli ei enää noussut, vaikka Jere Dahlström saikin vielä neljännessä vuorossa pallon jokeen. Roope Korhonen kuitenkin haki pallon vedestä nopeasti ja tilanteesta syntyi vain yksi juoksu.

- Ulkopelissä tuli muutamia virheitä. Roopen pitkästä ykkösrajanäpystä oli puhuttu, mutta se pääsi lipsahtamaan silti. Kolme eteen, niin Jymyn kiinnisaaminen on vaikeata, Rantatorikka kertasi toista jaksoa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat