Koe uusi yle.fi

Suora

  • Hiihtolajien MC: Mäkihypyn karsinta
  • Köysikiipeilyn SM ja PM, karsinnat
  • Hiihtolajien MC: Yhdistetyn mäki

Mäkäräinen: Olin Suomen haukutuin ihminen

Ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen kokee, että inhimillisyys on toisinaan kaukana suomalaisesta urheilujournalismista. Odotukset ovat kovia, joskus suhteettoman kovia.

urheilu
Kaisa Mäkäräinen kuvassa
Yle

Suomen menestynein ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen avaa Urheilukatu 2 –ohjelman syyskauden päästämällä katsojat mukaan huippu-urheililjan kiivaimpaan harjoituskauteen. Ohjelma kuvattiin Vuokatin jylhissä maisemissa Kainuussa, mutta sää oli kaukana kauniista suomalaisesta suvesta - kovaa sadetta, tuulta ja kymmenen lämpöastetta.

  • Koskaan ei tiedä, mikä kesän harjoituksista on se ratkaisevin talven menestystä ajatellen. Siksi treeneistä ei voi luistaa ja jokainen päivä on tärkeä, kuvasi lajin parin vuoden takainen maailmanmestari ja maailmancupin voittaja kesän arkista aherrustaan Urheilukadulle.
Kahden kuvauspäivän aikana Kaisa ehti ruotia myös rankkaa viime talveaan, kun menestystä ei edelliskauden tapaan tullutkaan.
  • Jossain vaiheessa tuntui, että olin varmasti Suomen haukutuin ihminen. Ennen Ruhpoldingissa käytyjä MM-kisoja tuntui, että minun piti pelastaa koko suomalaisen talviurheilun maine. Se loi paineita. Tuli luettua itsestä aika paljon sellaisia kirjoituksia, mitä ei olis halunnu lukea.
Vaikka Kainuusta, Ristijärveltä kotoisin oleva ja Vuoden urheilijaksi 2011 valittu Mäkäräinen keskittyykin tällä hetkellä puhtaasti huippu-urheiluun, on hänellä myös opiskelupaikka Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun medianomilinjalla.
  • Valmistun sieltä ehkä joskus urheilijoita pelastavaksi urheilutoimittajaksi, Kaisa naurahtaa. Inhimillisyys on kaukana suomalaisesta urheilujournalismista ja tuntuu, että se koskee ihan yleisestikin suomalaista urheiluyleisöä.
Ohjelmassa nähdään mukana myös Kaisan pitkäaikainen valmentaja Jarmo Punkkinen ja Kaisan valmennustiimiin kuuluva avomies Jarkko Siltakorpi. Urheilukatu 2 sunnuntaina TV2:ssa klo 19.05.

Suosittelemme

Tuoreimmat