Suora

  • Katowice Minor CS:GO
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Ranska piti Suomen aisoissa Olympiastadionilla

Suomi pelasi yritteliäästi, mutta Ranskan yksi maali riitti voittoon MM-karsintojen avauksessa, kun kotijoukkue ei onnistunut maukkaistakaan paikoista.

urheilu
Suomi - Ranska
Ranska juhlii ottelun avausmaalia.Lehtikuva

Ranskan 1-0-voittomaali (Abou Diaby, 20 min)

Suomen jalkapallomaajoukkue aloitti karsinnat MM-turnaukseen 2014 tappiolla, kun Ranska oli Olympiastadionilta vahvempi ja voitti 1-0 (1-0).

Ottelun ainoan maalin viimeisteli nopean vastaiskuhyökkäyksen päätteeksi Abou Diaby 20. minuutilla.

Suomi selvisi Ranskan väkevästä alusta ja pääsi peliin mukaan ensimmäisen kymmenminuuttisen jälkeen. Viitisen minuuttia ennen Diabyn maalia Perparim Hetemaj löysi loisteliaalla pitkällä syötöllä Kasper Hämäläinen, joka pääsi yksin läpi. Laukaisuhetkellä ranskalaispuolustaja ehti kuitenkin väliin, eikä laukaus ehtinyt lähteä.

Suomalaiset vaativat tilanteesta rangaistuspotkua, mutta skottituomari Craig Thomson ei nähnyt tilanteessa rikettä.

Ranskan maali syntyi juuri siten kuin Ranskan saattoi suomalaisittain pelätä iskevän. Suomi menetti helpohkosti pallon keskikentällä, Ranska iski nopealla vastahyökkäyksellä keskeltä toppareiden Niklas Moisanderin ja Joona Toivion välistä, ja Abou Diaby laukoi vuorenvarmasti pallon alakulmaan.

Suomi piti palloa avauspuoliajalla yritteliäästi, mutta pelinrakentelusta puuttui todellinen uhka vastustajalle. Ranska sai kohtalaisen helposti prässättyä Suomelta pallon pois jo puolen kentän tienoilla. Kun Suomi yritti nousta hieman ylemmäs, hyökkäykset keskeytyivät yleensä pallon menetyksiin tai heikkoihin syöttöihin.

Toisella puoliajalla Roman Eremenko siirrettiin alemmas keskikentälle ja Suomi alkoi päästä hyökkäämään hieman paremmin.

Kotijoukkueen kenties paras tilanne koko iltana tuli reilun tunnin pelin jälkeen, kun Alexander Ring murtautui rangaistuspotkualueelle oikealta ja syötti keskelle Teemu Pukille. Pukin ohjaus lähietäisyydeltä lähti kohti maalia, mutta ranskalaispuolustajan jalka ehti pallon tielle, ja tilanne päättyi kulmapotkuun.

Vielä vajaat kymmenen minuuttia ennen ottelun loppua Tim Sparv pääsi puskemaan lähietäisyydeltä Roman Eremenkon syötöstä, mutta pusku vaikeasta asennosta suuntautui kohti Ranskan maalivahtiaa Hugo Llorisia, ja vieraiden puolustus selvitti jatkotilanteen.

Lisäajalla Suomi ei saanut enää kunnon loppukiriä aikaiseksi, ja Ranska puolusti johtoaan menesteksellä päätösvihellykseen asti.

Suosittelemme

Tuoreimmat