Suora

  • Mäkihypyn MC, miesten karsinta, Wisla
  • Mäkihypyn MC, miesten karsinta, Wisla
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Komulainen johdatti Sotkamon mestariksi

Sotkamon mestaruusjuna saapui pääteasemalle aikataulussa, kun joukkue marssi kolmanteen voittoon Vimpelistä. Viimeisen ottelun hahmo oli mitalitilaston kärkeen siirtynyt Jani Komulainen.

urheilu
Sotkamon pelaajat juhlivat Jani Komulaisen kunnaria.
Lehtikuva

Miesten superpesiskausi päättyi odotetussa paikassa, kun Sotkamon Jymy nappasi pesäpallon Suomen mestaruuden kotikentällään Hiukassa.

Vimpeli ei pysynyt kolmannessa ottelussa täydellä höyryllä painaneen Sotkamon kyydissä, vaan kainuulaiset nappasivat jo 13. mestaruuden viimeisen 20 vuoden aikana.

Sotkamo hyökkäsi kovaa avausjaksolla Jani Komulaisen johdolla, ja selkä seinää vasten pelannut Vimpeli ei saanut peliään myöskään toisella jaksolla vapautumaan.

- Tämä oli meidän paras finaaliottelumme. Saimme virheet minimiin ja olimme kuskin paikalla koko ajan, liikuttunut Mikko Kuosmanen kommentoi Nelonen Pron haastattelussa.

- Sotkamo pelasi hyvin tänään. Kaksi ensimmäistä peliä olivat tiukkaa vääntöä, molemmilla oli mahdollisuus voittaa ne. Tänään Sotkamo oli paljon parempi, emmekä pystyneet haastamaan heitä, Vimpelin pelinjohtaja Miika Rantatorikka sanoi.

Kotijoukkue rynnii avausjaksolle

Vierasjoukkue Vimpeli oli tehnyt lyöntijärjestykseensä muutoksia, kun Antti Kuusisto viiletti numerolla yksi ja Severi Lassilan hihaa komisti numero neljä. Kuusisto aloitti ottelun vahvasti, kun hän meni näpyllä kentälle heti ensimmäisellä lyönnillään.

Sami Haapakoski aloitti myös vahvasti ja rakensi tilanteen Henri Puputille. Sen jälkeen Puputin ja Dahlströmin lyöntivuoroilla tuli kuitenkin täystuho, kun Puputti löi viimeisellään laittoman ja Dahlströmin lyöntivuorolla tuli kaksi paloa.

Sotkamo hyödynsi Vimpelin vaisun alun ja hyökkäsi heti avausvuorossa. Avausjuoksu syntyi Komulaisen vastustamattomalla kolmosjatkeen lyönnillä ja 2-0-juoksu oli viimeisenä lyömään tulleen Mikko Korhosen käsialaa.

Toisessa vuorossa Sotkamo jatkoi ilotulitustaan, kun ensin Hartikainen löi nollatilanteessa läpi ja kohta perään Komulainen puhkaisi kolmosrajan kolmen juoksun arvoisesti. 5-0-tilanteessa Vimpelin selkäranka napsahti ja joukkue suoraan sanottuna luovutti ottelun avausjakson.

- Hyvä ensimmäinen jakso meiltä. Sisäpeli pyöri hyvin ja saatiin takatilanteita. Ulkona pelattiin vähän rauhallisemmin, kun pääsimme johtoasemaan. Pääsimme nyt hyvin viemään tuota peliä ja reagoimaan, Kuosmanen sanoi tauolla Nelonen Pron haastattelussa.

Vimpeli ei saa kiriä aikaiseksi

Jymy osoitti venymiskykyä heti toisen jakson alussa, kun se rakensi kakkoskärjellään tilanteen kahdella palolla tilanteen ja siirtyi johtoon. Jimi Heikkisen poskiosuma lähti kohti kakkospesää ja yllätti pesävahti Ville Hotakaisen. Toisessa vuorossa Roope Korhonen lisäsi Vimpelin tuskaa lyömällä kakkostilanteessa läpi kolmosjatkeelta.

Haapakoski yritti vielä herätellä joukkuettaan lyömällä läpi ykköstilanteessa, mutta Toni Kohonen onnistui pitämään Vedon jokerit Janne Mäkelän ja Jere Dahlströmin kurissa. Kolmannessa vuorossa mitalitilaston kärkeen siirtynyt Komulainen iski vielä viimeisen niitin, kun hän kotiutti Aki Oravan.

Viimeisessä vuorossa Sotkamo siirtyi jo läpilyönnin ulottumattomiin, kun Orava kotiutti Kohosen. Vimpeli tarvitsi viimeisessä vuorossa viisi juoksua jatkaakseen ottelua. Vierasjoukkueen viimeinen sisävuorokin kuitenkin päättyi juoksuttomana, ja sotkamolaiset pääsivät aloittamaan kultajuhlansa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat