Suora

  • Erään kirjan elinkaari
  • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Andy Murray myrskytuulessa finaaliin

Andy Murray pääsee yrittämään uransa ensimmäistä Grand Slam -turnausvoittoa viidennessä finaalissaan.

urheilu
Andy Murray
AFP/Lehtikuva

Andy Murray selviytyi voittajaksi erittäin kovassa tuulessa pelatussa tenniksen US Openin välieräkamppailussa Tomas Berdychiä vastaan luvuin 5-7, 6-2, 6-1, 7-6.

Olympiakultaa Lontoossa voittanut Murray eteni nyt viidennen kerran Grand Slam -turnauksen loppuotteluun. Hän pääsee yrittämään ensimmäistä voittoaan finaalissa Novak Djokovicia tai David Ferreriä vastaan.

Sääennuste lupasi New Yorkiin sadetta, joten järjestäjät aikaistivat välierien alkua, jotta peliaikaa olisi mahdollisimman paljon. Kun Berdych - Murray -ottelun olisi pitänyt alkaa klo 11 paikallista aikaa, sade oli todella rankkaa ja alueelle annettiin tornadovaroitus.

Kamppailu pääsi kuitenkin alkamaan reilun tunnin myöhässä. Tuuli oli todella kova ja tummat pilvet leijuivat lentän yläpuolella.

Tuuli aiheutti suuria vaikeuksia pelaamiselle. Pallon lentorataa oli vaikea arvioida ja pelaajilla oli vaikeuksia myös syöttöjen ylösheittojen kanssa.

Avauserässä tunteita kuumensi kentälle pudonnut Murrayn lippalakki. Molemmat ottivat yhden murron erän alkupuolella. Berdych nappasi ratkaisevan murron erän viimeisesä pelissä ja vei avauserän peräti tunnin ja 17 minuutin jälkeen 7-5.

Avauserän jälkeen skotti pääsi paremmin sinuiksi olosuhteiden kanssa ja hallitsi ottelua täysin. Murray vei seuraavat erät 6-2 ja 6-1. Kentällä lenteli välillä paperinpaloja. Kerran kentän laidalla ollut tuoli kaatui kentälle kesken ottelun.

Skotti johti myös neljättä erää 3-0, mutta Berdych nousi vielä taisteluun mukaan. Neljännen erän ratkaisu siirtyi tie-breakiin, jota Berdych johti jo 5-2. Murray kuitenkin taisteli katkaisupelin itselleen 9-7. Ottelu kesti kaikkiaan 3 tuntia 58 minuuttia

- Olosuhteet olivat vaikeimmat joissa olen koskaan pelannut. Ja minä tulen Skotlannista, joten se kertoo jotain, Murray sanoi.

US Openin perinteisen Super Saturdayn ohjelmaa on jo jouduttu muuttamaan. Super Saturdayn ohjelmassa ovat aina molemmat miesten välierät sekä naisten loppuottelu. Nyt illaksi on luvattu niin huonoa säätä, että naisten finaali on siirrettiin sunnuntaille. Miesten toinen välierä Novak Djokovic - David Ferrer on vielä lauantain ohjelmassa.

Suosittelemme

Tuoreimmat