Serena Williams vei upean US Openin finaalin

Victoria Azarenka antoi hienon vastuksen ja pääsi syöttämään turnausvoitosta, mutta Williamsin hieno kesä sai jatkoa.

urheilu
Serena Williams
EPA

Serena Williams voitti 15:nnen Grand Slam -turnauksensa ja neljännen US Openinsa, mutta loppuottelusta ei tullut sellaista Williamsin näytöstä kuin moni odotti.

Maailmanlistan ykkönen Victoria Azarenka antoi Serenalle hienon vastuksen. Azarenka pääsi syöttämään turnausvoitosta, mutta Williamsin voittonumerot jännittävässä ja korkeatasoisessa finaalissa olivat 6-2, 2-6, 7-5.

Williamsin syötöt ja syötönpalautukset ovat olleet uskomattoman korkealla tasolla viime aikoina, ja niin ne olivat myös finaalin avauserässä. Maailmanlistan ykkösenä oleva Azarenka pärjäsi ensimmäisessä erässä suhteellisen hyvin Williamsin kanssa peruslyöntipalloissa, mutta Serenan syötöt ja syötönpalautukset olivat liikaa.

Azarenkan ensimmäisestä syötövuorosta taisteltiin pitkään. Lopulta Williams vei sen. Avauserän päätteeksi Serena mursi toisen kerran ja vei erän 6-2. Tässä vaiheessa vaikutti siltä, että ottelu olisi nopeasti ohi.

Toisessa erässä ottelun juoni yllättäen muuttui. Serena teki paljon virheitä ja Azarenka paransi omaa peliään. Maailmanlistan ykkönen mursi Williamsin syötön kahdesti. Toinen erä meni Azarenkalle 6-2.

Toisesta erästä lähtien Azarenka jopa hallitsi takakentän palloralleja. Valkovenäläinen löi kovaa ja rohkeasti rajojen lähelle.

Kolmannessa erässä taisteltiin hurjasti. Ensimmäisen murron teki Azarenka tilanteessa 1-1. Hän näytti vievän seuraavan oman syöttönsä helposti, mutta lopulta Serena tasoitti tilanteeksi 2-2.

Seuraavan murron otti jälleen Azarenka tilanteessa 3-3. Valkovenäläinen johti 5-3 ja pääsi syöttämään otteluvoitosta tilanteessa 5-4, mutta Serena ei luovuttanut. Hän nosti jälleen pelitasoaan ja väänsi kolmannen erän itselleen 7-5.

US Openin naisten finaali meni kolmanteen erään edellisen kerran vuonna 1995.

Huikea kesä

Tässä kuussa 31 vuotta täyttävä Williams on löytänyt tänä kesänä huikean vireen. Serena voitti Wimbledonin, mutta todella upean pelitason hän löysi olympialaisiin, jossa vastustajat joutuivat tyytymään vain muutamiin peleihin. Serena voitti olympiakultaa sekä kaksinpelissä että nelinpelissä.

US Openissa sama tahti jatkui, tosin vain kaksinpelissä. Nelinpelissä urakka päättyi tällä kertaa kolmannelle kierrokselle. Kaksinpelissä Serena oli ylivoimainen kaikissa otteluissaan ennen finaalia.

Serenasta tuli ainoa pelaaja sisarensa Venuksen sekä Steffi Grafin kanssa, jotka ovat voittaneet samana vuonna Wimbledonin, olympialaiset ja US Openin.

Victoria Azarenka hallitsi kenttiä tämän vuoden alussa. Hän voitti kauden neljä ensimmäistä turnaustaan. Näihin turnauksiin kuului Azarenkan toistaiseksi ainoa Grand Slam -turnausvoitto Australian avoimissa.

Azarenka nousi Australian avointen jälkeen myös maailmanlistan ykköseksi. Maria Sharapova vei välillä ykköspaikan, mutta Azarenka pitää sitä jälleen hallussaan. Valkovenäläisellä oli keväällä heikompi vaihe, mutta nyt peli kulkee jälleen hyvin. Finaalipaikka US Openissa oli hieno tulos ja peliesitys finaalissa oli loistava.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat