Koe uusi yle.fi

Suora

  • Taitoluistelun EM: Parien lyhytohjelma
  • Lentopallon Mestaruusliiga: HPK - LP Viesti
  • Urheiluruutu
  • Sykähdyttävin hetki 2017
  • Urheiluruutu
  • Taitoluistelun EM: Parien lyhytohjelma

"Paralympialaisissa jopa enemmän tosi-tv-aineksia kuin Big Brotherissa"

Paralympialaisten lisäksi Jälkihiessä perattiin muun muassa koripallon EM-karsintaa ja pesäpallokauden huipennusta.

urheilu
Aki Riihilahti, Saku Tuominen ja Kaj Kunnas Aamu-tv:n sohvalla.
Aki Riihilahti, Saku Tuominen ja Kaj Kunnas Aamu-tv:n sohvalla.Yle

Sunnuntaina päättyneet paralympialaiset nousivat Jälkihien pääpuheenaiheeksi, kun Aki Riihilahti, Saku Tuominen ja Kaj Kunnas istuivat Aamu-tv:n sohvalle. Suomi keräsi kisoista kuusi mitalia.

- Tässä on se mielenkiintoinen pointti, että aina maristaan että suomalaisurheilijathan eivät ikinä ole voittajatyyppejä. Nyt tuli neljä kultaa kuudesta mitalista, Kunnas painotti.

Riihilahti huomautti, että paralympialaiset ovat nostaneet profiiliaan merkittävästi viime vuosina. Lontoon kisat olivat kokonaisuudessaan todella onnistuneet.

- 2,4 miljoonaa lippua myytiin etukäteen, mikä on esimerkiksi kymmenen kertaa enemmän kuin Pekingissä aikaisemmin, Riihilahti sanoi.

Koko kolmikko ylisti paralympia-areenoiden tähtiä tosielämän taistelijoiksi. Keskustelua väritti Kunnaksen esimerkki lähes kaikki raajansa menettäneestä uimarista.

- Ovathan nämä gladiaattoreita. He ovat käyneet elämässään asioita läpi ja sen jälkeen pystyvät vielä tuolla tasolla olemaan voittajatyyppejä monella tavalla. He ovat inspiraation lähteitä varmasti meille monelle, Riihilahti totesi.

- Saattaa olla, että tässä on enemmän tosi-tv-aineksia kuin jopa Big Brotherissa, Tuominen kuittasi.

Suosittelemme

Tuoreimmat