Koe uusi yle.fi

Suora

  • Taitoluistelun EM: Naisten lyhytohjelma
  • Sportmagasinet
  • Sykähdyttävin hetki 2017
  • Taitoluistelun EM: Naisten lyhytohjelma
  • Tarina suomalaisesta sisusta
  • Ampumahiihdon MC: Naisten pikamatka

Tähti Vuoden urheilija -valinnasta: "Vertailu vähän erikoista"

Leo-Pekka Tähti ylsi Lontoon paralymipalaisissa tavoitteeseensa. Vuoden urheilija -spekulaatio on hänestä "ei niin kiva juttu".

urheilu
Leo-Pekka Tähti paralympiakultamitalin kanssa
Leo-Pekka Tähti ja paralympiakulta.Lehtikuva

Suomen paralympiajoukkueetta oli lentokentällä vastassa muun muassa valtionjohtoa, sukulaisia sekä faneja. Leo-Pekka Tähti palasi koti-Suomeen hyvillä mielin.

- Pitkä ja onnistunut reissu takana, ja kiva tulla kotiin, ja vastaanotto on hieno, Tähti sanoi.

Ratakelauksen 100 metrillä kultaa voittanut Tähti kertoi tavoitteen täyttyneen Lontoossa.

- Kyllä se oli Pekingin jälkeen tavoite, että Lontoossa ollaan huipulla, kun on 29 vuotta mittarissa. Neljään vuoteen mahtuu kuitenkin kaikenlaista, joten ei se mikään itsestäänselvyys ollut. Mutta oli mahtavat kisat kaikin puolin.

Tähti on sprinttimatkalla luokassaan maailman eliittiä, mistä osoituksena hän kohensi Lontoossa matkan maailmanennätystä sekä voitti paralympiakultaa. Syystäkin Tähden nimi on nostettu esiin pohdittaessa Vuoden urheilijan valintaa.

Porilainen tähti ei kuitenkaan itse ole kovin innoissaan nostamassa itseään vuoden parhaaksi, tai edes vertailemassa huippuja keskenään.

- Tämä Vuoden urheilija -valinta on urheilijalle "ei niin kiva juttu". Olemme kuitenkin kaikki oman alamme huippuja, ja kun vertaillaan kuka on paras, niin se on vähän erikoista mielestäni. Mutta katsotaan mitä syksy tuo tullessaan, Tähti toteaa.

Hän on kuitenkin mielissään, että vammaisurheilija on vihdoin mukana keskusteluissa, samalla viivalla muiden urheilijoiden kanssa.

- Olisihan se hienoa, ja historian kirjat menisivät uusiksi. Mutta on muutenkin hienoa, että meidät on nostettu esiin tasavertaisina, ja se (valinta) olisi osoitus siitä, että näin todella on.

Suosittelemme

Tuoreimmat