Murray US Openin mestariksi uskomattoman taistelun jälkeen

Andy Murray karisti valtavan painolastin harteiltaan, kun hän voitti tenniksen US Openin. Finaali oli äärimmäinen taistelu.

urheilu
Andy Murray US Openin finaalissa
Andy Murray venyi uskomattoman taistelun jälkeen voittoon.EPA / Jason Szenes

Murray kukisti liki viisituntisessa finaalissa turnauksen hallitsevan mestarin Serbian Novak Djokovicin erin 7-6 (12-10), 7-5, 2-6, 3-6, 6-2.

Murraysta tuli ensimmäinen Grand Slam -turnauksen voittanut brittimiespelaaja sitten vuoden 1936. Voitto oli 25-vuotiaan brittipelaajan uran ensimmäinen Grand Slam -voitto.

Turnauksen puolustava mestari Djokovic ei ollut ottelun alussa aivan terävimmillään saati sinut tuulisen sään kanssa. Viidennen pelin aikana hän oli tehnyt jo 11 helppoa virhettä.

Murray käyttikin tilaisuuden hyväkseen ja siirtyi syötönmurrolla 3-2-johtoon. Etenkin avauserässä nähtiin todella pitkiä palloralleja, joista pisin oli peräti 54 lyöntiä.

Erän edetessä myös Murraylle sattui helppoja virheitä, ja lukemat tasoittuivat. Erän ratkaisu jouduttiin lopulta hakemaan tiebreakesta.

Ratkaisu ei aivan helpolla syntynytkään, sillä Murray voitti tiebraken 12-10 ja liki puolitoista tuntia kestäneen avauserän 7-6.

Erätappio pitkän taistelun päätteeksi käänsi ottelun voimasuhteet toiseen erään Murrayn eduksi. Djokovic ei saanut otetta vaihetelevaan tuuleen, ja Murray karkasi jo 4-0-johtoon, kunnes ”Nole” sai kavennettua syötönmurrolla.

Murray näytti jo painelevan erävoittoon, kunnes jälleen Djokovic pisti kirivaihteen silmään. Serbi mursi vastustajansa syötön 5-3-tilanteessa ja pääsi syöttämään erän tasoituksesta.

Djokovicin huima nousu 2-5-tappiolta toi pelin tasoihin 5-5:een. Murray onnistui kuitenkin pitämään syöttönsä, ja tämän jälkeen hän taisteli erävoittoon murtamalla vastustajansa syötön.

Djokovic ei luovuttanut finaalin voittoa Murraylle ilmaiseksi. Hän taisteli kolmannessa erässä raivoisasti ja eteni syötönmurron turvin 5-2-johtoon. Kun hän piti oman syöttönsä, mentiin ottelussa neljänteen erään.

Murrayn itseluottamus alkoi horjua kolmannen erän mentyä vahvasti Djokovicin komennossa. Serbipeluri aloitti neljännen erän syötön murrolla ja oli jo lähellä murtaa myös brittivastustajansa toisenkin syötön, mutta Murray käänsi pelin nimiinsä ja kavensi 1-2:een.

Ottelun alkupuolella ajoittain ponnettomasti pelannut Djokovic oli neljännessä erässä tulta ja tappuraa. Murray teki parhaansa vääntääkseen ratkaisevan kolmannen erävoiton, mutta liukkaasti liikkuva ”Nole” palautti pallot verkon yli ajoittain uskomattomista asennoista.

Murray oli melko aseeton neljännessä erässä, jonka Djokovic voitti syötönmurrolla 6-3 ja siirsi mestaruuden ratkaisun viidenteen erään.

Murray liikutteli vastustajaansa mallikkaasti ja onnistui murtamaan Djokovicin ensimmäisen syötön. Djokovicin raisu taistelu alkoi aavistuksen painaa ratkaisuerässä, ja huomattavasti virkeämmän oloinen Murray siirtyi murrolla jo 3-0-johtoon.

Djokovic voitti kaksi seuraavaa peliä, mutta liki viiden tunnin tahkoaminen alkoi jo painaa, ja serbin jalka kramppasi 4-2-tilanteessa haitaten lyömistä.

Murray oli raastavan kamppailun viimeisessä erässä parempivoimainen ja voitti erän lopulta helposti 6-2 ja koko ottelun viidessä erässä.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat