Suora

  • Kalevan kisat
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kiekkotuomiot jakavat lukijoiden mielipiteet

Helsingin IFK:n ja Jokerien saamat rangaistukset väkivaltaisuuksista jakavat Yle Urheilun verkkosivujen lukijoiden mielipiteet.

urheilu
HIFK ja Jokerit kuvassa
Lehtikuva

Nimimerkillä Topi kommentoiva lukija ei ollut tyytyväinen seurojen saamiin rangaistuksiin. Hän kirjoitti annettuja rangaistuksia koskevaan uutiseen seuraavan kommentin:

- Aivan mitättömät rangaistukset seuroille...Molemmilla kokonaiskulut ovat tänä vuonna yli 8miljoonaa euroa, siinä ei tunnu missään joku muutama kymppitonni. --- Joukkueille olisi pitänyt langettaa satojen tuhansien eurojen sakot, se olisi tuntunut. Tai sitten sulkea sarjasta, tai aloittaa kausi -15...-20 pisteestä.

Nimimerkki Noutaja hämmästeli puolestaan tuomioiden jakaantumista:

- Tässähän voisi alkaa laskemaan että onko järkevää uhrata 1/3 osa Ben-Amorin vuoden palkasta siihen ettei Peltonen pelaisi ollenkaan - Siltä tämä nyt näyttää.

Lopputulos rangaistuksista on se että IFK-pelaa merkittävästi vajaalla 6 ottelua (Melart, Salmi, Liivik) ja Jokerit yhden (Väänänen, Ben-Amor, Ruutu).

Tapaus ei ole tehnyt hyvää lajin julkisuuskuvalle, ja useat kommentoijat toivottavat jääkiekolle hyvästit. Nimimerkki Leo, mies kommentoi:

- Nyt langetetut tuomiot ovat maineenhallintaoppikirjasta. Oikeesti mikään ei muutu. Valmentajat pyytävät tappelemaan, pelaajat kostavat toisilleen... mitä vielä. Minun puolestani kiekonperässä saavat luistella ja tapella miten haluavat mutta toivon että poliitikot heräävät ja siirtävät väkivaltalätkän tukemiseen menevät rahat nuorten- ja vanhusten sairaanhoitoon.

Nimimerkki Sponsorit pois!:

- Millainen yritys kehtaa enää tukea Jokereiden toimintaa ja kuuluttaa asiakkaille, että he tukevat Jokereita (Jokereiden arvoja). Ihan samaa voisi sanoa HIFKsta.

Nyt on sponsoreiden korkea aika laittaa arvot järjestykseen ja hakea medianäkyvyyttä vammaisurheilusta ja vaikkapa suurissa taloudellisissa vaikeuksissa painivasta mäkihypystä.

Nimimerkki Joopa joon mielestä mediakohu tapauksen ympärillä on paisunut turhan suureksi:

- Olisikoha tästä pelistä kohistu näin paljon, jos joku muu olisi ollut kohteena kuin peltonen, hyvin paljon epäilen. et hohhoijaa taas. Oliha se väärin mitä amor teki mut jotenki vaan tuntuu siltä et ei varmasti olisi ollut tälläista kohua ellei peltonen olisi ollut kohteena.

Nimimerkit Jammajamma ja Kallu olivat samoilla linjoilla:

- Täällä nyt kommentoi taas ne tyypit, jotka eivät tule yhtään ottelua katsomaan paikanpäällä. Rangaistus oli kohtuuton ja syynä mediahöpötys. Ben-Amorille voimahali.

- Täällä taas kukkahattu tädit ja sedät paukuttaa sanaista arkkuaan, vaikka tuskin edes lätkäpeleissä käyvät, saatikka siitä mitään ymmärtävät. Rangaistukset annettu ja sillä sipuli. Show jatkuu ja juna kulkee ja ne ketkä ei pysy kyydissä, niin pudotkoot!

Tuomioihin tyytyväisiäkin löytyy. Nimimerkki IUkko kommentoi:

- Hyvät ja sopivat tuomiot. Tässä rikottiin kiekon koodistoa rankasti!! MIkä on se merkitsevin asia. Jos oli aiheellista jostain syystä haastaa peltosta sen olisi pitänyt olla joku saman kaliiberin äijä (taitopelaaja) ja rehdisti kasvotusten!

Nimimerkki HKK kommentoi:

- Kaikkiaan ryhdikkäitä päätöksiä kurinpitoryhmältä. Tällä linjalla kun pysytään, niin kiekkoilijat alkavat erottua tappelijoista.

Keskustelu aiheesta jatkuu edelleen. Aiheita voi kommentoida juttujen alapuolella olevassa kommentointi osiossa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat