HIFK Helsingin herra - SaiPa shokeerasi Kärpät

Jääkiekon SM-liiga pyörähti liikkeelle runsasmaalisena. HIFK, SaiPa, Pelicans ja HPK juhlivat avausvoittoja. Radek Smolenak ja Teemu Ramstedt iskivät hattutemput Lahdessa. Kaikkiaan täysosumia ladottiin neljässä pelissä yhteensä 32.

urheilu
HIFK juhli liigakauden avauksessa.
Tomi Hänninen

SM-liigaväelle melko tuntematon Antti Pennanen otti SM-liigauransa ensimmäisen voiton päävalmentajana, kun HIFK kaatoi paikallisottelussa Jokerit maalein 7-3. HIFK:n uusi vahvistus Iiro Pakarinen säväytti tehoilla 2+2. Toinen uusi nimi Roope Talaja osui kahdesti.

Jokereiden puolustus, joka pelasi ilman Ossi Väänästä, oli pahasti tuuliajolla, eikä maalivahti Eero Kilpeläinenkään vakuuttanut. HIFK oli kaikessa edellä Jokereita ja se katkaisi samalla arkkivihollisen kuuden pelin voittosarjan paikallispeleissä.

Kärpät suli pahoin kolmannessa erässä, kun Pekka Tirkkosen SaiPa sinetöi ryöstöretken Raksilassa. Voitto oli entiselle SaPKo-luotsille ensimmäinen SM-liigatasolla. Toisen erän jälkeisen 2-1-johdon puppelointi masensi kotikatsojat. Olavi Vauhkonen, Markku Flinck ja Per Savilahti-Nagander ohittivat 3. erässä epävarman Johan Backlundin ja johdattivat sputnikit riemastuttavaan 4-2-voittoon

Lahdessa nähtiin varsinaisella peliajalla hurjat kymmenen maalia ja hurlumhei-koitos, joka huipentui voittomaalikilpailuun. Ratkaisun rankkereissa sivalsi Pelicansin Lee Goren.

Pelicansin ulkomaalaisavut Radek Smolenak (3+1) ja Goren (1+3) piiskasivat ylivoimilla Kai Suikkasen joukkoja. Liigakauden avausmaalin niitannut, ex-Pelicans-hyökkääjä Teemu Rinkinen keräsi Blues-paidassa tehot 1+4 ja Teemu Ramstedt 3+1. Lauri Marjamäen johtama sisukas espoolaisnippu nousi 2-4- ja 3-5-tappioasemista, ja se palkittiin pisteellä.

HPK nousi kahdesti tasoihin ja lopulta jatkoajalla 3-2-voittoon. Ville Viitaluoma osui alivoimalla ja Marko Luomala rokotti TPS-erheen jälkeen. Jatkoajan sankariksi nousi Arsi Piispanen, joka laittoi verkot tötterölle ajassa 61.29. TPS:n parikymppinen Santtu Huhtala teki liigauransa avausmaalin ja pistehirmuksi veikattu Corey Locke viimeisteli ylivoimalla. Ari-Pekka Selinille voitto oli ensimmäinen HPK:n peräsimessä.

Suosittelemme

Tuoreimmat