Koe uusi yle.fi

Suora

  • Taitoluistelun EM: Miesten lyhytohjelma
  • Sykähdyttävin hetki 2017

Peltonen auttoi Pennasen tulikasteessa – ”Sopan tukea kaipaa”

Antti Pennasen päävalmentajadebyytistä tuli oikein onnistunut. Paineita helpotti Ville Peltosen läsnäolo.

urheilu
Antti Pennanen kuvassa
HIFK-valmentaja Antti Pennanen taiston tuoksinassa.Tomi Hänninen

Antti Pennanen tuurasi onnistuneesti Pasi Sormusta HIFK:n päävalmentajana jääkiekon SM-liigan avauskierroksella. HIFK juhli makeaa kotivoittoa Jokereista.

- Kyllähän sitä Sopan (Sormunen) tukea kaipaa. Eihän tämä hyvä tilanne ole, mutta olen kuitenkin peluuttanut hyökkääjiä jo koko harjoituskauden ja saanut muutenkin hyvin vastuuta, Pennanen puntaroi 7-3-voittoon päättyneen Jokerit-ottelun jälkeen.

Pennanen saapui viime kaudeksi Petri Matikaisen valmennusryhmään HPK:n A-junioreista. Nyt Matikaisen lähdön ja Pasi Sormusen kahdeksan ottelun toimintakiellon myötä 33-vuotias Pennanen häärii yhtäkkiä HIFK:n pääluotsina – apunaan vain viime kauden maalivahti Jan Lundell.

Yllättäen vastuuvalmentajaksi kohonnut Pennanen ei viihdy konkariluotsien tapaan lehdistön ristitulessa. Arki-ilmeeltään usein kovin huolestuneelta näyttävä HIFK-luotsi oli kuitenkin ymmärrettävästi paljon rennomman oloinen tulikokeen jälkeen. Loistotulos ja paine ei ole enää pahin mahdollinen.

- Minulla, kuten varmaan kaikilla jääkiekkoihmisillä oli aika paljon jännitystä ilmasta. Se oli kuitenkin ihan positiivista, Pennanen totesi.

Debytantti sai apua johtajuuteen kuitenkin läheltä. Kun Ville Peltonen iski MM-finaalissa 1995 kolme häkkiä Ruotsin verkkoon, Pennanen pelasi itse vielä HPK:n C-junnuissa. Nyt Peltonen otti ryhmän haltuun ennen Jokerit-matsia omalla joukkuepalaverillaan.

- Ville on iso pelaaja ja se oli hyvä, että hän huomasi, että tällainen hetki on hyvä pitää, Pennanen mietti.

Peltosen roolia ei varmasti voi kylliksi alleviivata, mutta joka tapauksessa Pennasen debyytti SM-liigan päävalmentaja sujui väkevästi.

- Se on hienoa nähdä, että tälläkin pelillä voimme jo voittaa. Ryhmän potentiaali on kuitenkin aivan jossain muualla. Illan vastustajalla ydin on ollut kasassa jo vuoden ja he ovat tehneet paljon töitä yhdessä. Näen, että meillä on isompi kasvun mahdollisuus, 33-vuotias Pennanen mietti.

- Paineen alla kääntämiseen ja hyökkäämiseen liittyviä asioita pitää vielä parantaa. Emme kauhean montaa pahaa paikkaa lopussa antaneet. Puolustettiin aika hyvin, korjaukset liittyvät enemmän hyökkäyspeliin.

Suosittelemme

Tuoreimmat