Koe uusi yle.fi

Suora

  • Taitoluistelun EM: Miesten lyhytohjelma
  • Sykähdyttävin hetki 2017

Oma koira puri HIFK:ta - "Kiva pelata, kun ei satu mihinkään"

Juuso Riksman sai makean alun Blues-uralleen. Bluesin Teemu Rinkinen on takonut tehot 2+4 kahteen otteluun.

urheilu
Juuso Riksman torjuu Tyler Redenbachin yrityksen.
Juuso Riksman torjuu Tyler Redenbachin yrityksen.Lehtikuva

Pitkästä aikaa pelikuntoon päässyt Juuso Riksman torjui 31 kiekkoa, kun Blues kaatoi HIFK:n jääkiekon SM-liigassa 2-0. Lonkkavaivat selättänyt Blues-vahti Juuso Riksman nollasi entisen seuransa 31 torjunnalla.

Blues iski molemmat osumansa erikoistilanteesta. Toisen erän alussa Blues rokotti vieraita alivoimalla, kun puolustajan tontilta hyökkäykseen mukaan noussut Jani Hakanpää laukoi Tobias Salmelaisen loistosyötöstä isännät johtoon.

Päätöserän lopussa Bluesin kovakuntoinen kakkosvitja ratkaisi ottelun lopullisesti. Hattutempun torstain kierroksella nakuttanut Teemu Ramstedt tarjoili ja Teemu Rinkinen pamautti kiekon ohi HIFK-vahti Joni Ortion. Rinkisellä on kasassa tehot 2+4 kahdesta Blues-ottelustaan.

Ottelun parhaan pelaajan palkinnot napannut Riksman nautti pelaamisesta, pitkästä aikaa. Viime kaudella Riksman pelasi HIFK:n maalilla vain 14 ottelua ja molarin kausi oli ohi jo marraskuun lopussa.

- Kyllähän tätä on odotettukin. Yritin nauttia joka hetkestä ja pitää huolta, ettei tule mitään yliyrittämistä. Kivut on poissa ja äijä on takaisin askissa. Siitä kiitos lääkäreille.

HIFK:n valmentaja Antti Pennanen myönsi, että eilinen paikallisottelu Jokereita vastaan oli vielä liian tuoreena mielessä.

- Valmistautumisen kanssa pitää tehdä enemmän töitä, että uudestaan saa hyvän lähdön. Siinä kyllä epäonnistuttiin. Valmentajat ja pelaajat voivat nyt miettiä, mitä olisi pitänyt tehdä toisin.

Simo Leinonen, Espoo

Suosittelemme

Tuoreimmat