Joel Armian huikeat maalit liikaa Lukolle

Joel Armiasta ja Mika Niemestä on tulossa kovan luokan parivaljakko Ässille. Petri Vehasen paluu Raumalle ei ollut voittoisa.

urheilu

Jääkiekon SM-liigan avaus Raumalla ei sujunut kotijoukkueen kannalta niin kuin oli suunniteltu. Vierasjoukkue Ässät varasti show'n, iski kolme komeaa osumaa ja vei pisteet mukanaan Poriin.

3-0-voiton kapellimestarina ”patapaidoissa” toimi isokokoinen hyökkääjä Joel Armia. Miehen tehot illan ottelussa peräti 2+1. Ketjukaveri Mika Niemi summasi 1+2.

Lähtökohdat illan kamppailuun olivat, viime kauteen nojaten Ässä-painotteiset. Ässät oli voittanut viime kauden runkosarjaotteluista kolme ja Lukko kaksi. Odotukset Lukon suuntaan olivat selvät, puolustuspelin pitäisi olla parempaa luokkaa kuin viime kaudella. Risto Dufvan joukkueet ovat perinteisesti olleet hyvin puolustavia joukkueita. Suurin kysymysmerkki kotijoukkueen kohdalla olikin hyökkäystehojen löytäminen.

Pelko Lukon tehottomuudesta ei ollut aivan aiheeton. Ja kun vielä puolustuspäässäkin peli oli vielä hakusessa, vierasjoukkue pääsi tasaisen avauserän jälkeen myllyttämään. Tästä tilanteesta nautti porilaisista eritoten hyökkääjä Joel Armia, joka iski toisessa erässä kaksi maalia. Kotijoukkueen puolustus oli molemmissa maaleissa hieman liian ”höveli” ja antoi Armialle riittävästi tilaa ja aikaa tehdä tuhojaan.

Ässien projekti pidemmällä

Porilaisten kaksi maalia ottelun toisessa erässä olivat kotijoukkueelle liikaa ja päätöserään ei Lukko enää saanut oikein potkua esityksiinsä. Ässien tehokenttä Pihlman-Niemi-Armia rustasi vielä yhden osuman ja sinetöi vierasvoiton.

Ässä-valmentaja Karri Kivi oli omiensa esitykseen erittäin tyytyväinen.

- Iso peli, liiga-avaus Raumalla on aina kihelmöivä tapahtuma. Tänään koko joukkueella oli tunne mukana, kiitos siitä joukkueelle, sanoi tyytyväinen Kivi.

Lukon uusi päävalmentaja Risto Dufva ei ollut ottelun jälkeen mitenkään maansa myyneen oloinen.

- Liigakausi on nyt avattu, Ässät oli hyvä, mekään emme olleet huonoja, mutta ottelun avausmaali näytti pelin suunnan tänään, Dufva valaisi.

- Ässillä on projekti, jota mekin läpikäymme, tällä hetkellä hieman pitemmällä kuin meillä, lopetti Dufva.

Mika Heino, Rauma

Suosittelemme

Tuoreimmat