Koe uusi yle.fi

Suora

  • Suomen olympiajoukkueen julkistamistilaisuus
  • Tarina suomalaisesta sisusta
  • Lentopallon Challenge Cup: OrPo - TJ Ostrava
  • Sportmagasinet
  • Urheiluruutu

Ilveksellä surkea alku SM-liigaan - HPK voitti taas

HPK on avannut kautensa kahdella voitolla. Hännänhuipuksi povattu Ilves on tehnyt kahdessa ottelussaan vain yhden maalin.

urheilu
Tuomas Santavuori työn touhussa.
HPK:n Tuomas Santavuori saalisti Ilveksen kaadossa tehot 1+1.Ari Lahti / Yle

Torstaina TPS:n jatkoajalla kellistänyt HPK jatkoi voittojen tiellä myös kotiavauksessaan jääkiekon SM-liigassa. Uuden päävalmentajan Ari-Pekka Selinin toinen voitto tuli Ilveksen kustannuksella maalein 3-0.

- Avauserän ilme oli raikas, mutta toisessa loppui liikkuminen. Kolmanteen löytyi uudestaan työnteko, ja aloimme luistella. Pienillä ketjumuutoksilla saatiin myös tulosta aikaiseksi. Nollapeli oli varmasti tärkeä Tolvaselle, päävalmentaja Ari-Pekka Selin totesi.

Aktiivinen ja liikkuva HPK hallitsi ottelua, ja voitto oli ansaittu. Voittomaalista vastasi Ässistä Hämeenlinnaan siirtynyt Tuomas Santavuori avauserässä ylivoimalla Arsi Piispasen nerokkaasta poikittaissyötöstä. Santavuori myös syötti Jesse Saarisen 2-0-maalin päätöserässä. Loppulukemat iski tyhjiin Ville Viitaluoma Saarisen syötöstä.

Ilves-maalivahti Miika Wiikman oli melkoisessa pommituksessa läpi ottelun. Toisessa erässä Wiikman otti upean torjunnan Tuomas Vänttisen päästyä yrittämään täysin vapaana maalin edestä. Wiikman torjui kamppailussa 37 kertaa, kun HPK:n Mikko Tolvanen tarvitsi nollapeliin vain 20 torjuntaa.

- Nollapeli ei tule koskaan helpolla, mutta joukkue puolusti ja taisteli hyvin. Toisessa erässä oli hiljaisempaa ja silloin piti pitää itsensä hereillä, Tolvanen kertoi.

Vaikka HPK teki voittomaalinsa ylivoimalla, kotijoukkueen ylivoimapeli jätti toivomisen varaa. Toisessa erässä HPK pääsi kolme kertaa peräjälkeen ylivoimalle, mutta sinänsä näyttävästi pyörinyt pakkopeli oli tehotonta.

Selinin tavaramerkki - tiivis keskialueen puolustus - oli myrkkyä Ilvekselle. SM-liigan hännänhuipuksi povattu tamperelaisjoukkue on saanut kahdessa ottelussaan aikaiseksi vain yhden maalin. Perjantaina Tappara kaatoi Ilveksen murskalukemin 7-1.

- Toinen, samanlainen peli perään. Joukkue kyllä taistelee ja yrittää, mutta vielä ei osata maksaa sitä hintaa, mitä voittaminen vaatii, Ilveksen päävalmentaja Raimo Helminen totesi.

HPK on ottanut kahdessa ottelussaan 11 kaksiminuuttista. Niistä peräti kuusi on ottanut koeajalla oleva puolustaja Juha Alen, joka istui kotiyleisönsä edessä kaksi rangaistusta.

Suosittelemme

Tuoreimmat