Koe uusi yle.fi

Suora

  • Taitoluistelun EM: Naisten lyhytohjelma
  • Sportmagasinet
  • Sykähdyttävin hetki 2017
  • Taitoluistelun EM: Naisten lyhytohjelma
  • Tarina suomalaisesta sisusta
  • Ampumahiihdon MC: Naisten pikamatka

Jääskeläistä ylistetään Englannissa - "Hänen työnsä on ollut erinomaista"

West Hamin kannattajat epäilivät ennen kauden alkua, onko Jussi Jääskeläinen tarpeeksi hyvä ykkösmaalivahti Valioliigaan – mutta tuskin enää.

urheilu
Jussi Jääskeläinen
Jussi Jääskeläinen pelasi 15 vuoden ajan Boltonissa. (Arkistokuva)AFP/Lehtikuva

Suomalainen jalkapallomaalivahti Jussi Jääskeläinen on aloittanut kautensa Englannin Valioliigassa erinomaisesti. Jääskeläinen piti lauantaina maalinsa koskemattomana jo kolmannen kerran tällä kaudella, kun West Ham pelasi maalittoman tasapelin Norwichin vieraana.

- Tämä oli varmasti hänen paras esityksensä toistaiseksi. Iso mies on täällä tehdäkseen työnsä ja tähän asti hänen tekemänsä työ on ollut erinomaista, West Hamin manageri Sam Allardyce kehui Jääskeläistä Daily Mailin verkkosivuilla.

Suomalaisen komein torjunta ottelussa tapahtui aivan kamppailun loppuhetkillä. Norwichin 19-vuotias Tottenham-laina Harry Kane laukoi lähietäisyydeltä, mutta Jääskeläinen venytti jalkansa upeasti pallon tielle.

- Jussi on tehnyt vastaavanlaisia torjuntoja jo vuosia – mahdollisesti jo ennen Kanen syntymää, West Hamin toppari James Collins maalaili.

Jääskeläinen on pelannut tällä kaudella Chelsean Petr Cechin kanssa eniten nollapelejä Valioliigassa. Tämän lisäksi mikkeliläislähtöiselle maalivahdille on kertynyt eniten torjuntoja kaikista liigan maalivahdeista.

Allardyce ei epäröinyt

37-vuotias suomalainen oli Boltonin ykkösmaalivahti lähes 15 vuoden ajan, mutta menetti paikkansa kesken viime kauden Adam Bogdanille. Kauden jälkeen Bolton putosi sarjaporrasta alemmas ja Jääskeläinen päätti vaihtaa maisemaa.

West Hamin maalilla viime kaudella loistanut Robert Green siirtyi kesällä Queens Park Rangersin riveihin, joten Valioliigaan noussut West Ham tarvitsi uuden ykkösvahdin. Allardyce ei epäröinyt, kun hänelle tarjoutui mahdollisuus pestata tuttu maalivahti Bolton-ajoiltaan.

- Uskon, että Jussi menetti hieman uskoa itseensä viime kaudella, sillä hän ei pelannut säännöllisesti. En ollut kuitenkaan huolissani hänen hankinnastaan, sillä tiesin, että meillä on erinomainen maalivahtivalmentaja, Martyn Margetson, Allardyce paljasti.

-”Marge” on herättänyt Jussin itseluottamuksen uudestaan ja saanut hänet oikeaan mielentilaan. Kaikki on kiinni siitä, miten hyvin kokemuksen käyttää hyväksi sekä miten hyvin pitää itsensä kunnossa. Niinhän Jussi on tehnyt.

Suosittelemme

Tuoreimmat