Koe uusi yle.fi

Suora

  • Taitoluistelun EM: Miesten lyhytohjelma

IFK Mariehamn ja FC Honka jälleen tasapeliin

Lopputulos 1-1 oli pettymys molemmille joukkueille.

urheilu
Honka JJK
Honka pääsi juhlimaan maalia Maarianhaminassa, mutta tasapeli ei tyydyttänyt espoolaisia. (Arkistokuva)Lehtikuva

Ennakkoasetelma

Makean kotivoiton JJK:sta lauantaina napannut FC Honka lähti IFK Mariehamnin kohtaamiseen hyvistä asetelmista ja hyvällä itseluottamuksella. Lauantain voitto oli espoolaisilta kauden parasta pelaamista ja voitto kettupaidoista irtosi jopa 3-0 lukemin.

Kotijoukkue IFK Mariehamn sen sijan jakoi pisteet Valkeakoskella, kun Juha Malisen Haka pystyi tarjoamaan pisteitä tarvitsevalle saarelaisjoukkueelle tiukan vastauksen.

Valkeakoskella IFK:n maalia vartioi loukkaantuneen Simon Nurmen sijasta Ludwig Bergström. Kutsu tositoimiin oli käynyt myös hyvissä ajoin ennen illan ottelua, Simon Nurmen ollessa sivussa lonkkavaivan takia. Maalivahtipeliin IFK:n ilta ei kuitenkaan tulisi kaatumaan, sillä Bergström oli mies joka oli pelastanut joukkueensa tappiolta Hakan käsittelyssä.

Ennen ottelua joukkueita erotti kuusi pistettä, ja kuntopuntarissa perättäisillä sijoilla.

Kauden molempien edellisten kohtaamisten päätyttyä pistejakoon, illan ottelusta saatettiin ennakkoon odottaa tasaista ja tiukkaa vääntöä otteluruuhkan keskellä.

Ratkaisu

Ensimmäiset 45 minuuttia haettiin tuntumaa sateen kastelemaan pelialustaan, ja edettiin päädystä päätyyn.

Tauolle siirryttiin 0-0-tilanteessa, ja ottelun molemmat osumat nähtiin vasta kymmenen minuuttia ennen ottelun loppua.

Ensimmäisen maalin iski kotijoukkue IFK Mariehamn ja Aleksei Kangaskolkka, kapteeni Jani Lyyskin hienon esityön päätteeksi. Kauan ei saarelaisten iloa riittänyt, sillä minuuttia myöhemmin espoolaiset pääsivät tasoittamaan ottelun lukemiin 1-1.

FC Hongan maalista vastasi Henri Aalto.

Toisella puoliajalla molemmilla joukkueilla olisi ollut paikkoja siirtyä johtoon ja viedä kolme tärkeää pistettä.

Ottelu jäi kuitenkin ratkaisematta, ja tasaiset joukkueet jakoivat lopulta pisteet jo kolmannen kerran kuluvan kauden aikana.

Kommentit

Pettyneitä miehiä asteli kentältä, niiden joukossa FC Hongan Tim Väyrynen.

- Me oltiin valmiita taisteluun. Tasuri on kyllä pienoinen pettymys, kun kolmea pistettä oltiin hakemassa. Hienosti päästiin tasoihin, mutta yksi maali jäi vielä uupumaan.

- Me ollaan kaksi ihan erilaista joukkuetta, mutta kuitenkin meidän väliset ottelut ovat aina erittäin tasaisia, ja uskon että yleisö on viihtynyt näissä peleissä, Väyrynen jatkoi.

- Harmittaa että Honka pystyi tulemaan heti tasoihin. Meille tapahtui pieni nukahdus heti maalin jälkeen ja he pääsivät iskemään. Maali taisi syntyä meidän oman passiivisuuden takia. Pelasimme suunnitelmien mukaan, eli prässättiin korkealta ja pyrimme aiheuttamaan stressiä Hongan puolustuslinjalle. Siinä onnistuimme heti alussa, kertasi ottelua puolestaan Mika Niskala.

- Kaikki on vielä mahdollista. Me uskomme omaan peliin ja pelataan yksi peli kerrallaan, analysoidaan jokainen ottelu ja parannetaan omaa peliä. Tämä oli kyllä parempi ottelu kun Valkeakoskella.

Yle Urheilu / Maria Nisula, Maarianhamina

Suosittelemme

Tuoreimmat