Suora

  • Urheiluruutu
  • Monte Carlo, ennakkotunnelmat ja torstain huippuhetket
  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon Italian cup, Lazio - Parma

KalPa höntsäsi Tampereella - Ilves taas voittoon

Ville Kolppanen otti voiton ensimmäisessä täydessä ottelussaan SM-liigassa. KalPa oli heikko Tampereella.

urheilu
Ville Kolppanen.
Ville Kolppanen torjui 27 kertaa.Yle

Ilves otti toisen perättäisen voittonsa jääkiekon SM-liigassa, kun se kaatoi kotonaan KalPan 5-3. Kuopiolaisvieraat esiintyivät Tampereella erittäin aneemisesti, eikä energisen Ilveksen voitosta ollut liiemmin epäselvyyttä KalPan päätöserän kiristä huolimatta.

Sarjan kahdella selkeällä tappiolla aloittanut Ilves teki ryhtiliikkeen jo Pelicansia vastaan tiistaina, ja sama meno jatkui avauserässä. Mikael Kuronen ja Lassi Kokkala veivät Ilveksen 2-0-johtoon vastahyökkäyksistä. Miro Hovinen sai ensimmäisen tehopisteensä SM-liigassa syöttämällä Kurosen osuman.

- Kaikki kunnia Ilvekselle. He olivat varmasti valmiita tähän peliin. En tiedä, oliko se meidän omaa heikkoa valmistautumistamme, mutta vahva oli Ilves avauserässä, KalPa-luotsi Jari Laukkanen totesi.

Toisessa erässä konkaripakki Martti Järventien tarkka kuti siniviivasta yllätti ylivoimalla KalPa-maalivahti Mikko Koskisen. Kun KalPa oli yhä täydessä unessa, näytti todennäköiseltä, että 20-vuotias Ville Kolppanen torjuu Ilveksen maalilla nollapelin heti ensimmäisessä täydessä SM-liigaottelussaan.

Viime kaudella Kazakstanissakin kiekkoja pysäytellyt vaasalaislähtöinen maalivahti joutui kuitenkin antautumaan kahdesti 12 sekunnin sisällä päätöserässä, ja yhtäkkiä Ilveksen johto oli enää 3-2. Michael Keränen lisäsi johtoa, mutta Antti Kerälä takasi trillerimäisen lopun 3-4-kavennuksellaan ajassa 54.21.

KalPa tuhri omat mahdollisuutensa ottaessaan pari tyhmää jäähyä, kun loppukirin olisi pitänyt alkaa. Ilves kesti viimeisen minuutin ja otti toisen perättäisen voittonsa. Loppulukemat sinetöi tyhjiin Matias Sointu.

- Erittäin hyvät fiilikset. Meiltä tosi hyvä peli. Siinä oli musta minuutti päätöserässä - tuollaisia ei voi antaa tulla. Sen se näköjään vaati, että heräsimme taas peliin, Ilveksen Michael Keränen totesi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat