Koe uusi yle.fi

Suora

  • Urheilua Yle Puheessa: Jääkiekkokierros
  • Oi maamme!: Muistatko?
  • Jalkapallon Mestarien liigan makasiini
  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon Mestarien liiga: Sevilla - Liverpool
  • Oi maamme!: Muistatko?

Kekäläinen hehkuttaa Filppulaa - "Ei tarvitse miettiä, täyttääkö kriteerit"

Valtteri Filppula debytoi Jokereissa tiistain SaiPa-ottelussa. Jokerien toimitusjohtaja Jarmo Kekäläinen rinnastaa Valtteri Filppulan Mikko Koivuun.

urheilu
Jarmo Kekäläinen
Jarmo Kekäläinen.Yle

Jokerit tiedotti perjantaina odotetusti, että Valtteri Filppula liittyy joukkueen vahvuuteen jääkiekkoliiga NHL:n työsulun ajaksi. Jokereilla on olemassa tarkat kriteerit NHL-apujen kohdalla, ja Detroit Red Wingsissä koko NHL-uransa pelannut Filppula täyttää niistä jokaisen.

- Niin kauan kuin NHL:n työsulku jatkuu, kaverit hakevat töitä muualta. Valtteri Filppula on Jokerien oma kasvatti ja ihan Suomen kärkipelaajia tällä hetkellä. Otamme todella ilolla hänet vastaan, Jokerien toimitusjohtaja Jarmo Kekäläinen sanoo.

- Meillä on ollut yksi tärkeä kriteeri tässä koko ajan, kun pelaajia on kartoitettu. Se on, että heiltä löytyy työmoraalia ja ammattiylpeyttä tulla tänne - nimenomaan hommiin, eikä lomalle. Valtteri Filppulasta ei tarvitse miettiä, täyttääkö hän nuo kriteerit.

Kekäläinen on ylistänyt 28-vuotiasta Filppulaa mediassa jo toimiessaan St. Louis Bluesin NHL-organisaatiossa ja erinäisissä asiantuntijatehtävissä. Viime kausi oli Filppulan läpimurto sekä NHL:ssä että Suomen maajoukkueessa kevään MM-kisoissa.

- Hänellä on paljon kokemusta NHL:stä, ja hän on koko ajan pystynyt parantamaan siellä - nousemaan kahteen kärkiketjuun, ylivoimalle ja alivoimalle. Jokainen viime kevään MM-kisoja seurannut näki, että hän kuuluu Mikko Koivun kanssa Suomen parhaimpiin pelaajiin tällä hetkellä, kun ajatellaan maailmanlaajuisesti suomalaisia jääkiekkoilijoita, Kekäläinen lataa.

- Hän tuo esimerkillään johtajuutta joukkueeseen. Hänellä on työtavat kunnossa ja hän on viimeisen päälle huippu-urheilija. Hän sopii varmasti erinomaisesti joukkueemme kemiaan.

Jokerien NHL-avut eivät välttämättä jää Filppulaan, joka lähti NHL:ään edellisen NHL-työsulun jälkeen kesällä 2005. Silmittömästi hankintoja ei kuitenkaan lähdetä tekemään.

- Koko ajan on silmät ja korvat auki. Kartoitamme näitä koko ajan, mutta edellä mainituin kriteerein. Pitää olla todellakin sellainen kaveri, josta tiedämme, että tulee tänne todella tekemään töitä, haluaa olla huippukunnossa ja olla siten parhaassa mahdollisessa iskussa, kun NHL alkaa.

Suosittelemme

Tuoreimmat