Koe uusi yle.fi

Suora

  • Taitoluistelun EM: Miesten lyhytohjelma
  • Sykähdyttävin hetki 2017

Joensuun hieno sisääntulo - "Kahdeksan tai seiskapuolikkaan avaus"

Jesse Joensuu sytytti kahdella maalilla Ässä-pakan, joka nousi 4-1-voittoon HPK:sta. Tappio oli hämeenlinnalaisille vasta ensimmäinen.

urheilu
Jesse Joensuu, 22.9.2012
YLE

Ennakko

Ässät kärsi todellisen nöyryytystappion keskiviikkona Oulussa. HPK puolestaan voitti tiistaina jatkoajalla Raumalla. Lähtökohdat olivat toisaalta sarjatilannetta ajatellen lähes yhtäläiset. Kerholla pinnoja seisemän ja Ässillä yksi vähemmän. Sarjassa porukat olivat peräkanaa neljäs ja viides.

Molemmilla joukkueilla oli esittää Isomäen mittelöön uudetkin pelimannit. Ässien Jesse Joensuu palasi kotihalliinsa neljän vuoden tauon jälkeen - ja tulosta syntyi. Myös Patrik Parkkonen pelasi ekan liigakamppailunsa kolmosviisikon pakkina - hyvin hänkin.

Ratkaisut

HPK luistelutti jäälle debyyttiinsä liigassa 19-vuotiaan Marko Rairaman. Alkukauden Heinolassa Mestiksessä pelituntumaa saanut laituri pamautti heti ensivaihdossaa HPK:n avausosuman 0-1:een ajassa 1.54.

Ässät hallitsi erää lähes suvereenisti, vaikka maalihanat eivät auenneet. Toinen erä oli sekin Ässien. Vain 27 sekuntia ja peli oli tasan Joel Armian suoralla vedolla. Jesse Joensuu teki erän jälkipuoliskolla Ässille 2-1 ylivoimalla.

Kolmas erä: Aki Juusela 33-1 ja Joensuu tasavajaalla 4-1. Peli oli siinä.

Kommentit

- Ässät hyökkäsi todella päättäväisesti. Olimme oikeasti pulassa, mutta selvisimme kohtuullisin lukemin, sanaili HPK-luotsi Ari-Pekka Selin ja jatkoi:

- Töitä riittää. Oli kohtuullisen monta tekopaikkaakin, mutta tiettyä puurtamista. Työsarkaa on juuri maalinteossa, Selin täsmensi.

Mies nosti kuitenkin omistaan esiin juuri Rauraman. - Avausmaali häneltä oli hyvä. Todella pirteä ensimmäinen peli.

Ässien valmentaja Karri Kivi aloitti osuutensa muistuttamalla Karl-Gustav Kaislan poismenosta ja jatkoi pelistä näin: - Kenenkään ei tarvitse ihmetellä, että HPK on kärkikastin porukka. Rytinää oli ja Joensuun hieno sisääntulo.

- Myös alivoimamme oli huikeaa uhrautumista. Kaikkineen hyvä päivä, ei siinä mielessä mitään sarvikuonojen hommaa, kuvasi Kivi.

Myös Joensuu kommentoi omaa pelaamistaan ja koko matsia. -Lopputulos olisi voinut olla vaikka 2-1. Kyll tää kahdeksan tai seiskapuolikkaan avaus oli. Alussa tuli vähän viileteltyä ympäri kenttää.

- Kuntokin on tosi hyvä. Sama fiilis kuin viime kaudellakin. Ja halli sama rotiska kuin ennenkin, letkautti porilainen ja sanoi, ettei tuntunut siltä, että olisi tullut uuteen joukkueeseen.

No, mikä sitten veti Isomäen lehtereille hienosti 5273 katsojaa. Siihen saattavat olla syynä nekin asiat, jotka tästä tarinasta on helppo noukkia.

Jouko Färd, Pori

Suosittelemme

Tuoreimmat