Koe uusi yle.fi

Suora

  • Leijonien olympiajoukkueiden julkistustilaisuus
  • Jalkapalloa: Naisten MM-karsinta ISR - FIN
  • Jalkapallon naisten MM-karsinta: ISR - FIN
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Malinen pettyi - Jeremenko tyytyväisempi

Veikkausliigan tyvipään tärkeässä mittelössä Haka ja Jaro päätyivät maalittomaan tasapeliin. Kotijoukkueen päävalmentaja Juha Malinen kiitteli alaisiaan taistelusta mutta oli pettynyt lopputulokseen.

urheilu
Juha Malinen
Lehtikuva

Lähtökohdat

Haka ja Jaro taistelevat putoamista vastaan. Edeliisissä kohtaamisessa tällä kaudella molemmat olivat voittaneet ottelut kotistadioneillaan.

Tähän otteluun Haka sai kentälle liki parhaan mahdollisen kokoonpanon, sillä pois olivat vain Juha Pirinen ja Shane McFaul. Jaron avaukseen paluun teki kaksi ottelua sivussa ollut Jari Sara. Markus Kronholm aloitti vieraista vaihtomiehenä.

Ratkaisut

Tehtaankentän märkä ja liukas nurmi saneli joukkueiden taktiikan otteluun. Hienouksia ei nähty. Maalipaikat jäivät vähiin, tosin kotijoukkue Hakalla niitä oli muutama vieraita enemmän.

Ensimmäinen maalipaikka tuli Jonne Hjelmille jo ottelun toisella peliminuutilla. Hjelimin laukauksen keskeltä torjui Artur Kotenko.

Toisella puoliajalla Antti Ojanperä laukoi vaarallisesti vasemmallaan kohti Jaron maalia. Kotenko torjui potkun tolpan kautta kulmaksi.

Jaron parhaat paikat olivat Frank Jonkella ja Sherif Ashrafilla. Jaro pyrki ratkaisuihin oikeastaan vain keskeltä.

Haka pelasi viimeiset 20 peliminuuttia miesylivoimalla, kun Jaron Maksim Vasiljev oli poistettu kentältä kahden varoituksen vuoksi.

0-0 -tasapeli ja pistejako siirsivät taistelua putoamista vastaan kohti päätöskierroksia.

Kommentit

Juha Malinen, Haka

- Olen pettynyt, ettemme pystyneet kääntämään ottelua voitoksi. Joukkue puolusti erittäin hyvin. Loimme painetta ja voitimme palloja, emme vaan olleet tarpeeksi vaarallisia, Malinen summasi.

Aleksei Jeremenko, Jaro:

- Oli kova taistelu, olosuhteet eivät olleet helpot. Lähdimme välttämään virheitä. Olen tyytyväinen siihen, ettemme päästäneet yhtään maalia. Sherif tulee hyvin tilanteisiin ja tekee itsensä hyvin pelattavaksi. Hän ei ole kuitenkaan aivan valmis pelinopeudeltaan. Nyt kahden pelatun pelin jälkeen hän on meille varmasti Honkaa vastaan tärkeä mies, Eremenko pohti jo tulevaa.

Muuta

Ottelua sateisella Tehtaankentällä seurasi 1301 katsojaa. Hakan voitottomien otteluiden sarja venähti kymmenen ottelun pituiseksi.

Olli Ikäheimo, Valkeakoski

Suosittelemme

Tuoreimmat