Koe uusi yle.fi

Suora

  • Hiihtolajien MC: Mäkihypyn karsinta
  • Köysikiipeilyn SM ja PM, karsinnat
  • Hiihtolajien MC: Yhdistetyn mäki

Puhemies: Syksy pudottaa

Syyskuun viimeinen viikko käynnistyy ja muutamat jääkiekkovalmentajat alkavat jo nyt muistuttaa koivunlehtiä. Väri on jo kasvoilla muuttunut ja kovasti puhaltava viima enteilee irrottautumista emäpuusta. Toivottavasti edessä on pehmeä laskeutuminen.

urheilu
Puhemies
Yle

Ensimmäinen lehti

Pelikauden ensimmäinen emäpuusta irrotettava suomalainen valmentaja tulee KHL:stä Omskista.

Joskus kannattaisi miettiä pidempään ennen kuin lähtee seikkailemaan syrjähyppyjen maailmaan.

Se houkuttaa ja kiihottaa, mutta arki paljastaa karun totuuden. Jotenkin puhemies ei löydä omaa empaattisuuttaan pintaan tämän tapauksen kohdalla. Entisen seuran jättäminen reilu kuukausi ennen sarjan alkua oli päävalmentajalta härski teko. No, nyt taitaa tulla nykyisen seuran jättäminen kuukauden pelaamisen jälkeen.

Joskus elämässä on oikeiden valintojen tekeminen vaikeata. Usein kantapää-oppi menee parhaiten mieleen ja osoittaa oikean suunnan. Hyvänä esimerkkinä on mukana oleva apuvalmentaja, jolle elämän viisautta opetti huonot lakeerikengät. Omista virheistä oppii eniten.

Karhunpalvelus

Suomeen saapuneet työsulkupelaajat tulivat pelaamaan ja tekivät samalla karhunpalveluksen SM-liigaseuroille. Jokisen, Joensuun ja Petrellin onnistumiset heti ensimmäisessä pelissä saa seurajohtajien silmät pyörimään kuin hedelmäpelissä. Pikavoittojen tavoittelu on muodikasta, mutta riskit ovat suuria.

Aina on hienoa, kun huippupelaajat saapuvat pelaamaan kotiseuroihinsa, ja vielä jos palkkaus on vasta viides merkitsevä tekijä sopimusneuvotteluissa. Mutta kun Lukko on sarjassa viimeisenä ja tehnyt neljässä pelissä vasta seitsemän maalia, niin silloin maalintekijää haetaan paljon tiheämmällä verkolla. Siihen jää kiinni tällä viikolla joku, jonka nimeä on kuuluttajien alkuverryttelyissä vaikea lausua. No, jäähykuulutukset totuttavat.

SaiPa

SaiPa johtaa SM-liigaa ja yli puoli Suomea on mielissään. Heittopussin hieno pelaaminen luo sankaritarinaa ja sehän kaikkia miellyttää. Puhemies onnittelee joukkueen rakennuksesta vastaavaa osastoa onnistumisesta, sillä he ovat löytäneet pelaajia, jotka tykkäävät käydä vieraissa. Joukkue on voittanut kaikki pelaamansa ottelut vieraskentällä tähän mennessä. Vasta pelit vieraskentällä paljastavat joukkueen sitoutumisen ja pelirohkeuden tason.

Länsirannikko

Pohjalla on uudenvanhan logon löytänyt Lukko. Nyt vain on logon paino yllättänyt ja maalinteko tuottaa tuskaa. Nyt olisi myös siivottava myös oman maalin edustalla, sillä huippumaalivahti Vehasen torjuntaprosentti on ensimmäisen kerran sitten maailmansotien alle 90. No, onhan Lukolla oma yrityskin siivousta hoitamaan, niin eiköhän se siitä parane. Pelitapa on myös samalta ajalta ja perustuu sotataktiikkaan, eli alueen voittamiseen mahdollisimman nopeasti. Energian tuottamista ydinvoimalla mainostava seura on pelaamisellaan kivihiilenpolttamisen tasolla.

TPS antoi potkut toimitusjohtajalleen ja samalla pyysi jatkamaan kauden loppuun. (?) Seurassa on käynnissä jonkinlainen valtataistelu taas kerran. Muuten ei voi ymmärtää hyvin työnsä hoitaneen tj:n potkuja. Uusia nimiä on pelaajarintamalla odotettavissa tällä viikolla jo julkaistun tutun Michael Birnerin lisäksi. Birner on ensimmäisiä pelureita, jonka siirtymisen taustalla on NHL-työsulkupelaajien peliaikaryöstö.

Kaneetti

Näitä TPS:n Birnerin tapaisia lainapelureita on odotettavissa paljon lisää, kun tähdet saapuvat isommalla vyöryllä. Kärpillä on tämän viikon jälkeen mietinnän paikka, sillä kaksi vieraspeliä ei pisteitä tuo ja J. Junno avaa rahasäiliön hankinnoille. Espoossa ollaan mielissään, kun areenalla on alkanut näkymään talentteja. Tosin Blues on asiasta eri mieltä. Ainakin pelurit ja valmennusjohto. Talent-kuvaukset areenalla tekevät joukkueen peliaikataulusta haastavan ja neljä peliä tällä viikolla on liian kova kuorma.

Poliisi saa tällä viikolla tutkimuksensa tappelujupakasta siihen vaiheeseen, että jokin julkilausuma on odotettavissa. Puhemies ennustaa lisää kakkua, mutta ei pelureille. Asiantuntijana tapauksessa on käynyt kuultuna Sakari Pietilä ja Raimo Summanen. Kuin Kylli-täti ja Frankenstein.

On siinä poliiseilla koodistossa avaamista.

Lehtien putoamisia odotellessa.

Suosittelemme

Tuoreimmat