Koe uusi yle.fi

Suora

  • Taitoluistelun EM: Naisten lyhytohjelma
  • Sportmagasinet
  • Sykähdyttävin hetki 2017
  • Taitoluistelun EM: Naisten lyhytohjelma
  • Tarina suomalaisesta sisusta
  • Ampumahiihdon MC: Naisten pikamatka
  • Taitoluistelun EM: Naisten lyhytohjelma
  • Lentomäen MM 2018 karsintakilpailu
  • Taitoluistelun EM: Parien vapaaohjelma

"Ammattimies löytää paikkansa rosterissa"

Päävalmentaja Ismo Tuominen odottaa Mikko Oivasen tuovan tulivoimaa Hurrikaani-Loimaan peliin. Tuominen ei odota, että huippuhakkuri pelaisi seurassa koko kautta.

urheilu
Mikko Oivanen siirtyi Hurrikaani-Loimaan riveihin Venäjältä.
Mikko Oivanen siirtyi Hurrikaani-Loimaan riveihin Venäjältä.Lehtikuva

Lentopallomaajoukkueen vakiokasvon Mikko Oivasen siirtyminen kotimaiseen Mestaruusliigaan Venäjän Nizhni Novgorodista oli varsin maukas uutinen. Ismo Tuomisen mukaan ajatus siirrosta lähti liikkeelle jo ennen viimeistä maajoukkueen karsintaturnausta, kun Oivanen oli kysynyt harjoittelupaikkaa joukkueesta.

- Tässä on takana vallitseva tilanne Euroopassa ja muualla maailmassa urheilun markkinoilla. Mikko ei ole vielä löytänyt sopivaa sopimusta ulkomaille ja ihan itsensä takia haluaa pitää pelituntumaa yllä. Eihän me voida tämäntasoisesta pelaajasta kieltäytyä, Tuominen kertoi Yle Urheilun haastattelussa.

Jo ennen kauden alkua Hurrikaani pudotti siirtopommin napattuaan Mikon kaksoisveljen Matin seuran riveihin, ja Tuominen uskoo Matilla olleen oma roolinsa Mikon seuranvalinnalla.

"Tulivoimaa syöttöön ja hyökkäykseen"

Mikko Oivanen pelaa Hurrikaanissa ottelukohtaisella sopimuksella, joten Tuominen on varautunut siihen, että tuore vahvistus saattaa vaihtaa maisemaa pikaisestikin. Suomalaisen liigan, Hurrikaani-joukkueen ja loimaalaisyleisön kannattaa Tuomisen mukaan nauttia Oivasen palveluksista niin kauan kuin se on mahdollista.

- On mahdollista, että Mikko on jo huomenna kokoonpanossa VaLePaa vastaan. Meidän nykyisellä hakkurilla Ismo Moilasella oli ensimmäisessä pelissä pientä pohjeongelmaa ja joutui lopettamaan kahden ja puolen erän jälkeen kesken, Tuominen kertoi.

Moilanen harjoitteli Tuomisen mukaan maanantaina normaalisti, mutta tulevaisuuden kannalta valmennusjohdon täytyy harkita tarkoin, kuinka paljon Tuomista uskalletaan peluuttaa. Oivanen ei ole paljoa harjoitellut aloituskuusikon kanssa, mutta valmennusjohdolta löytyy luottoa.

- Ammattimies löytää aivan varmasti paikkansa rosterissa. Mikko tuo hyvän vaihtoehdon Moilaselle, ja hän tuo aloitussyöttöön ja laitahyökkäykseen todella paljon tulivoimaa, Tuominen vakuutti.

Suosittelemme

Tuoreimmat