1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Tekniikkamurheet pudottivat Suomen neljänneksi "Sixillä"

Suomen endurokuusikko joutui antamaan periksi yhden sijan Saksassa ajettavan Six Days MM-joukkuekilpailun toisena päivänä. Suomea pudotti etenkin Juha Salmisen pyörän tekniikkamurheet.

Juha Salminen (arkistokuva) Kuva: Janne Harala

Kilpailu jatkui edelleen Ranskan komennossa, ja joukkue kasvatti eroaan toisena ajavaan Australiaan peräti 12 minuuttiin. Avauspäivänä kaksikon välinen ero oli 4 minuuttia.

Suomi oli avauspäivän jälkeen kolmantena viisi ja puoli minuuttia Ranskaa perässä, mutta toinen ajopäivä oli mestaruutta puolustavalle kuusikolle murheellinen.

Joukkueen epäonnen soturi oli Juha Salminen, joka kärsi pyöränsä tekniikkamurheista tiistain kolmella ensimmäisellä maastokokeella. Salmisen ongelmat maksoivat hänelle lähes kuusi minuuttia. Suomi on tällä hetkellä Ranskaa 18 ja puoli minuuttia jäljessä.

- Pyörässä ilmeni käyntihäiriöitä jo maanantaina ja ne jatkuivat edelleen tänään. Etsimme vikaa ja vaihdoimme aamun mittaan ensimmäisestä huollosta lähtien lukuisia osia, mutta mikään ei tuntunut auttavan. Päinvastoin, pyörä meni ajoittain vain huonommaksi, Salminen kertoi tiedotteessaan.

Suomen nopeimpana kuljettajana jatkoi Eero Remes, joka on yleiskilpailussa kuudentena. Remes on jäänyt ranskalaisesta kärkimiehestä Perre Renet'stä 1.44. Ranskalaisilla on henkilökohtaisessa kisassa neloisjohto.

Sijalle 37 pudonneen Salmisen ero kärkeen on 6.30, Antti Hellsten on 21:s, Marko Tarkkala 33:s, Roni Nikander 39:s ja Jari Mattila 52:s.

Junioreissa Lauri Pohjonen jatkoi vauhdikasta ajoaan. Hän ajoi yleiskilpailun 31. sijalle ja nosti juniorijoukkueen 6:nneksi. Naisissa Marita Nyqvist oli jälleen nopein suomalaiskuljettaja vastaten 4:nneksi nopeimmasta päiväsuorituksesta. Naisten joukkue jatkaa 6:ntena.

Tilanne 2/6 ajopäivän jälkeen

  1. Ranska                  11.10.46,60
  2. Australia                 +12.00,08
  3. Italia                    +16.58,73
  4. **Suomi                     +18.31,00

(Juha Salminen, Marko Tarkkala, Jari Mattila, Eero Remes, Antti Hellsten, Roni Nikander)**
5. Espanja                   +18.51,17
6. USA                       +19.25,59