HPK:n voitto puhutti - "Vastustajan pelaajatkin nauroivat voittomaalille"

HPK:lla kulkee jatkoaikapeleissä. Tällä kertaa voitto tuli tosin varsin kyseenalaisella tavalla.

urheilu
Juha Kiilholma.
Juha Kiilholma. Ari Lahti / Yle

HPK otti jo kauden kolmannen voittonsa jatkoajalle edenneistä otteluistaan jääkiekon SM-liigassa. 3-2-voitto Pelicansista ratkesi Juha Kiilholman osumalla, jota edelsi viheltämättä jäänyt rike HPK:n pelaajalta.

Lahden Pelicans ei ollut vielä tällä kaudella kolmen pisteen voittoa pystynyt SM-liigassa ottamaan, eikä se onnistunut siinä tiistainakaan Ritariareenalla. HPK kuittasi 3-2-jatkoaikavoiton Juha Kiilholman osumalla.

Kotijoukkue HPK rankaisi heti avauserän ensimmäisestä ylivoimasta, kun Ville Viitaluoman lämäri painui ohi Pelicans-vahti Joonas Kuuselan. Maalin johto kesti aina erän puoliväliin asti, kunnes Pelicans pääsi kahden miehien ylivoimalle ja Pekka Jormakka tasoitti ottelun.

Maalin jälkeen ote siirtyi lahtelaisille, mutta maalit jäivät haaveeksi. Erän lopulla lahtelaisten erän toinenkin rangaistus kostautui, kun Marko Tuulola laukoi HPK:n vastustamattomasti 2-1 erätaukojohtoon.

- Ensimmäisessä erässä päästettiin pari liian helppoa maalia, mikä pakotti vaihtamaan maalivahtia. Tuollaisia maaleja ei oikein saisi tällä tasolla mennä, totesi Pelicans-luotsi Kai Suikkanen.

Toiseen erään lahtelaisten maalinsuulle luisteli Jere Myllyniemi, joka suoriutui tehtävästään hyvin pitäen maalinsa puhtaana koko erän. Yhtä vakuuttavasti esiintyi myös kotijoukkueen Mikko Tolvanen, joka muun muassa torjui Radek Smolenakin läpiajon erän loppuhetkillä.

”Voittomaali tuli räikeästä tuomarivirheestä”

Kolmannen erän Pelicans pääsi aloittamaan miesylivoimalla, mutta Mikko Tolvanen piti HPK:n maalin koskemattomana. Vierasjoukkueen kova rynnistys kuitenkin palkittiin lopulta erän puolivälissä, kun Jan Latvala laukoi siniviivalta ottelun tasoihin. Loppuerässä molemmilla joukkueilla oli mahdollisuus sinetöidä kolme pistettä itselleen, mutta lopulta ratkaisu haettiin jatkoajalta.

- Toisessa saatiin pelistä uudestaan kiinni ja kolmannessa tuli sitten palkinto tasoitusmaalin muodossa, analysoi Suikkanen.

Jatkoajan alkuun HPK pääsi pelaamaan miesylivoimalla, mutta maali jäi vielä tuolloin haaveeksi. Joukkueiden pelatessa tasavajaalla lahtelaispelaaja kaadettiin omalla puolustusalueella selvän jäähyn arvoisesti, mutta päätuomareiden käsi ei noussut. Kiekko ajautui Juha Kiilholmalle, joka kauden avausmaalillaan sinetöi 3-2-jatkoaikavoiton kotijoukkueelle.

- Vastustajan pelaajatkin nauroivat voittomaalille. Aikamoinen tuomarivirhe. Tuomareita on turha itkeä ja vinkua, mutta ei näitä voittoja niin p…eleesti ole aikaisemmin tullut, niin kyllä sitä mielellään kamppailisi kunnolla, täräytti Kai Suikkanen lehdistötilaisuudessa.

Isäntien päävalmentaja A-P Selin komppasi Suikkasta.

- Voittomaali tuli räikeästä tuomarivirheestä. Maali tosin oli komea ja meni oikeaan osoitteeseen. Vaikka voitto tyydyttääkin, tapa millä se tuli, ei. Lisäksi meidän kärkimiesten pitää pystyä laittamaan tehokkaammin paikoista kiekko reppuun.

Ari Lahti, Hämeenlinna

Suosittelemme

Tuoreimmat